Invitatie: Sarbatoarea Sf Spiridon

Reggio Emilia Cu ocazia Sintelor Sarbatori de Iarna, va invitam cu drag sa participati la Sarbatoarea Sfantului Spiridon “Facatorul de Minuni” – Ocrotitorul Comunitatii Romanesti din Reggio Emilia.
La acesta Sfanta Sarbatoare avem ocazia de a ne bucura de prezenta Preasfintitului Episcop Siluan, Episcopul Ortodox Roman al Italiei, impreuna cu preoti si arhidiaconi – informeaza printr-o scrisoare transmisa pe adresa redactiei Lacasuri Ortodoxe, Comunitatea Romaneasca din Reggio Emilia (Mitropolia Ortodoxa Romana a Europei Occidentale si Meridionale) – Elena Gratiela Craciun.


Dimineata se va celebra Sfanta Liturghie in Biserica del Cristo, Via del Cristo, nr. 1, moment in care se va consacra ca si preot, Catalin Stergarel pentru noua Parohie Orodoxa Romana de la Voghera, din provincia Pavia.
Dupa procesiunea Liturghiei, va poftim sa fiti prezenti impreuna cu noi la Pranzul pe care l-am pregatit cu aceasta ocazie speciala la Oratoriul “Don Bosco” in Via Adua, nr. 79, prilej de a socializa si a ne reaminti parte din traditiile noastre minunate de Sarbatori, cu cantece si colinde de iarna.

Va fi posibil sa retraim emotia Sfintelor Sarbatori celebrate ca in frumoasa Familie Romaneasca.
In speranta de a va gasi printre oaspetii nostri, va dorim din suflet “SARBATORI FERICITE!” si un calduros “LA MULTI ANI!”

Au fost invitati la eveniment:
Reprezentanti ai Diocezei Catolice din Reggio Emilia si Guastala
Primarul orasului Reggio Emilia
Reprezentanti ai Primariei din Reggio Emilia
Reprezentanti ai Provinciei din Reggio Emilia
Reprezentati ai mass media
Consulul general moldovean din Bologna
Consulul general roman din Bologna.
Parintele, Mihail Ciocirlan.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.