6 milioane de euro din partea Austriei, pentru restaurarea lagarului de la Auschwitz

Josef Proll Ministrul austriac de Finante Guvernul austriac a alocat marti, 1 februarie 2011, prin hotararea Consiliul Ministrilor, un buget de 6 milioane de euro, pentru restaurarea lagarului de exterminare nazist Auschwitz-Birkenau (Polonia), potrivit lui Leo Szemeliker, purtator de cuvant al guvernului, precizeaza AFP.

©traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


La Auschwitz-Birkenau au murit, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, 1,1 milioane de oameni, dintre care un milion au fost evrei.

Decizia guvernului austriac trebuie aprobata de parlament, putand intra in vigoare de la 1 ianuarie 2012.

Ministrul austriac de Finante, Josef Pröll, a afirmat anterior ca Austria va contribui la acest proiect, raportandu-se la numarul ei de locuitori, dupa ce Germania, a carei popula?ie este de zece ori mai mare decat a Austriei, a promis 60 milioane de euro.

Autoritatile poloneze intentioneaza sa constituie un fond international de 120 milioane euro, pentru finantarea lucrarilor de conservare a sitului.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 54/2011

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.