Fotbalistul Ali Karimi, reintors la echipa sa, dupa pedeapsa primita pentru incalcarea postului Ramadanului

Lacasuri Ortodoxe: din Teheran/AFP – Iran
Jucatorul vedeta de fotbal, iranianul Ali Karimi, s-a reintors la echipa sa, dupa pedeapsa primita pentru incalcarea postului Ramadanului in public.

Vedeta de fotbal iraniana, Ali Karimi, care, fiindca a neglijat postul Ramadanului si i-a insultat pe responsabilii Federatiei de Fotbal, fusese eliminat, a revenit in joc in clubul sau, dupa ce a fost condamnat la o amenda usturatoare.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


FC Otelul Azin, de care apartine Karimi, afirma pe site-ul propriu ca jucatorul trebuie sa plateasca o amenda de 400 milioane riali (30.000 euro). In plus, acestuia i s-a interzis sa mai joace in ultimele doua meciuri ale echipei.

Grupul a decis sa il elimine pe fotbalist, in data de 15 august 2010, reprosandu-i atat comportamentul cat si insultarea liderilor federatiei de fotbal si ai clubului, dar si pentru refuzul de a respecta postul Ramadanului in public.

Mai multi jucatori ai clubului l-au aparat pe Karimi declarand ca majoritatea jucatorilor nu respecta postul Ramadanului in timpul antrenamentelor.

Karimi, in varsta de 31 de ani, uneori poreclit "Maradona al Asiei", este al doilea jucator de succes si al treilea ca bun marcator in echipa iraniana.

in timpul Ramadanului, care a inceput 12 in august, credinciosii trebuie sa se abtina de la mancare, bautura si relatii sexuale, de la rasarit si pana la apus. Cei care nu fac acest lucru, trebuie sa nu se afiseze in public in timpul zilei.

Ramadanul, care comemoreaza “revelatia Coranului catre profetul Mahomed, de catre Arhanghelul Gavriil”, se vrea a fi o luna de asceza si spiritualitate pentru musulmani.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.