Wednesday 25 august 2010

Va fi construita o Biserica ortodoxa romaneasca in Laval – Canada (Parohia Nasterea Maicii Domnului)

Biserica ortodoxa romaneasca din Laval – Canada (Nasterea Maicii Domnului)

in orasul Laval din Canada va fi construita o Biserica ortodoxa romaneasca. Parohia „Nasterea Maicii Domnului” constituita aici incearca sa raspunda astfel solicitarilor de asistenta religioasa ale celor peste sapte mii de romani stabiliti in zona.

©Redactare Lacasuri Ortodoxe: Teo-CHristian


Pentru copii, parohia desfasoara cursuri in cadrul scolii duminicale „Sfanta Maria”. Parintele paroh Ioan Iancu a declarat ca in timpul sedintelor copiii isi imbogatesc cunostintele despre viata spirituala si credinta ortodoxa, invata poezii, deseneaza, se joaca si desfasoara activitati recreative. Ei leaga prietenii noi, devin mai sociabili, invata cultura si traditiile romanesti, limba romana, si pentru toate reusitele lor sunt premiati.

Parintele Iancu isi mai propune sa infiinteze o sala de cultura cu biblioteca, sa achizitioneze sau sa inchirieze locuri pentru activitati sportive si intalniri sociale, un mic muzeu si sali adecvate pentru predarea cursurilor de religie copiilor.

Centrul de Presa al Patriarhiei Romane

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.