Episcopul catolic de Ziguinchor, Maixent Coly, mediator pentru pace in Casamans a decedat

Lacasuri Ortodoxe: din Ziguinchor (Senegal/AFP)
Episcopul catolic de Ziguinchor, mediator pentru pace in Casamance, a decedat

Episcopul de Ziguinchor, si sef al Bisericii Casamans, foarte implicat in mentinerea pacii in aceasta regiune din sudul Senegal, aflata sub influenta unei rebeliuni separatiste, a murit marti, 24 august 2010, dupa cum au declarat surse ecleziastice astazi.

©Traducere si Redactare Lacasuri Ortodoxe: Andreea Zahariea


Episcopul catolic de Ziguinchor, principalul oras din Casamans, Maixent Coly, a murit marti noapte la varsta de 61 de ani, la spitalul principal din Dakar, ca urmare a unui accident cardiovascular, a declarat pentru AFP un responsabil al Diocezei de Ziguinchor.

Episcop de Ziguinchor, incepand din 1993, acesta a supervizat in mod special trei acorduri de pace, semnate in 2001, 2002 si 2003 intre guvernul senegalez si Miscarea Fortelor Democratice din Casamans (rebeliunea separatista MFDC).

Regiunea agricola si turistica a Casamans, separata de nordul Senegalului prin Gambia, a fost lovita din anul 1982 de rebeliunea armata. Dezvoltarea sa este impiedicata de aceasta situatie conflictuala de intensitate scazuta, in pofida semnarii unui acord de pace in 2004.

incepand cu sfarsitul anului trecut, ciocnirile intre armata si "elementele armate", denumite de aceasta “hoti”, s-au inmultit.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 31/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.