Franta se lupta cu civilizarea obiceiurilor de sacrificare musulmane

Lacasuri Ortodoxe: din Melun
34 de berbeci vii au fost descoperiti in Seine-et-Marne in ajunul sarbatorii musulmane Aid al-Adha

34 de berbeci au fost gasiti in viata, luni 15 noiembrie 2010, de catre politie, intr-un container de garaj in Dammarie-les-Lys (Seine-et-Marne), in ajunul sarbatorii musulmane Eid al al-Adha, care incepe astazi, marti, a declarat Prefectura, seara trecuta.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Serviciile directiei departamentale de protectie a populatiilor au fost "imediat prezente la fata locului, pentru a facilita transferul lor printr-un operator de transport autorizat", iar "proprietarii animalelor sunt in cautare", a spus intr-o declaratie prefectura din Seine-et-Marne, citata de o scrisoare France Presse.

Prefectura a dorit sa reaminteasca faptul ca "actul detinerii in aceste conditii a ovinelor vii este o infractiune (de prima clasa)".

"Maltratarea unui animal, de asemenea, constituie o incalcare penala de categoria 4, si presupune si o amenda de 750 euro pe cap de animal", "sacrificarea clandestina a animalelor este o contraventie penala de clasa a 5-a, pasibila de amenda cu 1.500 euro pe animal", spune prefectura.

in timpul unei "reuniuni, din 5 noiembrie 2010, care a adunat mai multi profesionisti si membrii ai unor asociatii musulmane", "directoarea cabinetului prefecturii a declarat ca ritualul sacrificarii nu poate fi practicat decat intr-un abator specializat si aprobat de catre Ministerul Agriculturii, "iar preotii acreditati de catre organizatiile religioase autorizate trebuie sa fie in masura sa justifice aceasta autorizare, la orice solicitare venita din partea serviciilor veterinare", adauga aceasta.

Potrivit prefecturii Seine-et-Marne, "patru abatoare (Coulommiers, Meaux, Jossigny et Montereau-Fault-Yonne), sunt autorizate pentru sacrificarile acestei sarbatori".

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.