publicat în: Arhivă

Sarbatoarea Sacrificiului la musulmani: mai mult de 3.000 de sacrificatori turci in spital

Lacasuri Ortodoxe: din Ankara
aid el adha raniti sacrificatori Sarbatoarea Sacrificiului la musulmani: mai mult de 3.000 de sacrificatori turci in spital

Mai mult de 3.000 de turci macelari amatori au ajuns la spital marti, 16 noiembrie 2010, dupa ce au fost raniti in timp ce incercau sa omoare animalele, cu ocazia Sarbatorii musulmane a Sacrificiului, Eid el-Adha, a raportat Agentia de ?tiri Anatolia.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: Bogdan Roman


Spitalele tarii au avut de tratat 3.232 de “sacrificatori improvizati”, in cea mai mare parte pentru leziuni la maini si picioare, in ciuda incurajarii venite din partea autoritatilor de a recurge la sacrificatori profesionisti, a mai aratat Anatolia.

Un bilant anterior, realizat la mijlocul zilei, anuntase 1.192 raniti.

Sarbatoarea Sacrificiului are loc in fiecare an in Turcia, cu scene "sangeroase", cu imagini ale sacrificarii de berbeci si tauri in noroi, la periferia marilor orase, sau ale haituirii cu masini a unor animale ingrozite, destinate abatoarelor improvizate.

in acest an, importul de bovine din tulpina Angus, in special irascibile si tonice, a fost ales de mai multi sacrificatori, din pacate, aceasta fiind si cauza amintitelor accidente.

Istanbulul a castigat premiul pentru stangacie, cu 820 raniti.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 44/2010