Papa: turistii trebuie sa aiba Biblia in bagaje

Papa Benedict al XVI-lea - turism cu Biblia 2011Papa ii incurajeaza pe turisti sa-si puna Biblia in bagaje

Papa Benedict al XVI-lea a folosit ocazia rugaciunii Angelus de duminica, 3 iulie 2011, pentru sfatuirea credinciosilor care pleaca in vacanta.
“Sa punem accent pe lectura Cuvantului lui Dumnezeu, mai ales a Evangheliei, pe care trebuie sa va asigurati ca ati pus-o in bagajele voastre de vacanta! Pelerinaj placut, tuturor!”, le-a spus el pelerinilor adunati in Piata Sfantul Petru – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Aceste vacante nu trebuie sa insemne “concedii de odihna”, a mai spus el, ci “trairea unei noi relatii cu cei apropiati ai nostri, cu Dumnezeu, dedicand mai mult timp acestui lucru”.

Cu gandul la ceilalti, si probabil nicidecum la odihna (ca exemplu propriu pentru crestini), Papa va parasi in aceasta saptamana Roma, deplasandu-se la resedinta sa de vara – un palat. Palatul este aflat intr-una dintre cele mai frumoase localitati (votate) ale Italiei, de pe malul Lacului Albano, Castel Gandolfo – informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.