Repere ale spiritualitatii ortodoxe. Biserici cu pictura murala exterioara din Oltenia

Imagine expozitie Terni Repere ale spiritualitatii ortodoxe. Biserici cu pictura murala exterioara din Oltenia – expozitie multimedia in Terni (Italia)

1-10 decembrie 2010 in Terni; 2011 – Oltenia si Bucuresti

Eforturile credinciosilor laici in Biserica…©Articol si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: TEO_CHristian


in Terni – Italia, in cadrul programului de promovare a patrimoniului cultural „Repere ale spiritualitatii ortodoxe. Biserici cu pictura murala exterioara din Oltenia (sec. XVIII-XIX)”, s-a desfasurat, in perioada 1 – 10 decembrie 2010, o expozitie multimedia.

Aceasta a cuprins panouri explicative si imagini video si audio bilingve (in limbile romana si italiana), pornind de la faptul ca pictura murala exterioara a bisericilor din Oltenia este un fenomen artistic deosebit.

Proiectul este finantat de ICR (Institutul Cultural Roman), avand ca parteneri CIMEC (Institutul de Memorie Culturala), Asociatia romaneasca „Floarea Albastra” din Terni si Primaria Terni, ne informeaza Cornelia Babaleanu din Italia.
Expozitia va fi prezentata in Oltenia si Bucuresti, in 2011.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 47/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.