COMORILE PARADISULUI: SFINTI, RELICVE SI DARUIRE (devotament) IN EUROPA MEDIEVALA la British Museum. Sosirea bustului relicvar al Sf Baudime

bustul relicvar al sfantului baudime la British MuseumOrasul mic Saint-Nectaire / Augverne (Sfantul Nectarie), aflat in centrul Frantei, este cunoscut pentru o mare comoara: BUSTUL (RELICVAR) AURIT IN INTREGIME, AL SFANTULUI BAUDIME.

BUSTUL INTREG AL SFANTULUI BAUDIME, in intregime acoperit cu aur, a sosit la Londra in urma cu cateva minute, astazi, joi 27 mai 2011, pentru a deschide urmatoarea Expozitie a BRITISH MUSEUM (Muzeul Britanic), informeaza LONewsun serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

SFANTUL BAUDIME a fost ales pentru a deschide expozitia BRITISH MUSEUM, cel mai popular muzeu din Marea Britanie, cu sase milioane de vizitatori pe an, datorita gestului sau de bun venit, cu bratele deschise.


marker lo map{mosmap address=’ Saint-Nectaire, Augverne, Franta |width=’0’|height=’0’|mapType=’Hybrid’|showMaptype=’1’|text=’ New York-ul nu mai permite fumatul in parcuri. Respect fata de copii si sanatate – Lacasuri Ortodoxe: program in premiera, de localizare a informatiei’|marker=’1’|}

Expozitia "COMORILE PARADISULUI: SFINTI, RELICVE SI DARUIRE (devotament) IN EUROPA MEDIEVALA" se va deschide abia in data de 23 iunie 2011.

BUSTUL, care se deplaseaza pentru prima data in afara Frantei, era despachetat cu grija in urma cu cateva minute, conform France Presse, in fata primarului localitatii – si producatorul de branza – Alfonso Bellonte.

bustul relicvar al sfantului baudime la British Museum

Legenda catolica spune ca Sfantul Petru insusi i-ar fi trimis pe SFANTUL BAUDIME, Sf. Nectarie si Sf. Auditor sa evanghelizeze Auvergne.

Statuia, din secolul XII, o comoara a bisericii romanice din Saint-Nectaire, a cunoscut mai multe aventuri: declarata monument istoric in anul 1897, ea a calatorit la Paris pentru Expozitia Universala din 1900, dupa care a fost furata in 1907 de catre "fratii Thomas", hoti de arta celebri, in camara carora a si fost dealtfel gasita.

BUSTUL din lemn, acoperit cu cupru si aur, este un exemplu remarcabil de arta religioasa din Evul Mediu. Finetea fetei si a buclelor de par, ochii mobili, “creeaza o impresie izbitoare", dupa cum explica curatorul BRITISH MUSEUM, James Robinson.

"Aceasta este una dintre cele mai importante piese din patrimoniul francez", a declarat Christine Labeille, curator de antichitati si obiecte de arta din Auvergne.

Expozitia "COMORILE PARADISULUI: SFINTI, RELICVE SI DARUIRE (devotament) IN EUROPA MEDIEVALA", a British Museum, va putea fi vazuta in perioada 23 iunie – 9 octombrie 2011, mai informeaza informeaza LONewsun serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.