Perspectivele unei relatii mai bune Stat-Biserica in China. Vizita in Africa

Biserica Dalian China Perspectivele unei relatii mai bune Stat-Biserica in China. Vizita in Africa

Lacasuri Ortodoxe: din Nairobi, Kenya
Clerul anglican din Africa de Est si-a exprimat speranta intr-o relatie mai buna intre Biserica si Stat, in China.
Cel putin, aceasta este impresia cu care clerul a ramas in urma unei vizite efectuate de o delegatie a Administratiei Ministerului Chinez de Stat in Problemele Cultelor, in Kenya si Uganda, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Conform declaratiilor unuia dintre clerici, delegatia a „vrut sa vada cum pot chinezii sa construiasca o relatie de incredere cu Bisericile lor”.

China apare in prezent proiectata pe un fundal comunist, iar in aceasta tara exista o oarecare neincredere in Crestinism.

Prin urmare, membrii delegatiei au vrut sa inteleaga „care ar fi tipul de crestin in care se poate avea incredere?", sustine Rev. Canan Bagamhunda, Secretar Provincial al Bisericii Anglicane din Uganda.

Informatia a fost oferita de acesta in data de 20 mai 2011, la Kampala, dupa ce delegatia celor 10 oficiali chinezi a parasit tara, mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe®.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.