VIDEO 1 (ziua 1) Benedict al XVI-lea a recunoscut, in prima zi a vizitei sale in Regatul Unit, lipsa vigilentei bisericii in problemele legate de pedofilia clericilor

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
Benedict al XVI-lea si-a "deschis inima"

Papa Benedict al XVI-lea si-a deschis inima "prin faptul ca a recunoscut, in prima zi a calatoriei sale in Regatul Unit, ca Biserica nu a fost suficient de vigilenta" in scandalurile legate de preotii pedofili, a declarat joi Osservatore Romano, ziarul Vaticanului.


"Papa si-a deschis inima, declarandu-se socat si exprimandu-si dificultatea privind intelegerea acestei pervertiri a preotiei si totodata tristetea pentru ca autoritatea ecleziastica nu a fost suficient de vigilenta si nu a raspuns in timp util scandalului", scrie Giovanni Maria Vian, intr-un editorial publicat in Une.

"La prima vedere, atmosfera nu pare usoara, cel putin daca ne referim la atitudinea nu chiar binevoitoare a diferite medii, in ajunul vizitei, in special pe problema dureroasa si rusinoasa a abuzului sexual din partea membrilor clerului", se mai remarca in editorial.

insa, primirea a fost "aproape impecabila si foarte prietenoasa pe strazile aglomerate din Edinburgh, in timpul intalnirii cu Regina Elizabeth a II-a, in palatul sau scotian din Holyroodhouse", a mai spus Vian.

Scandalul preotilor pedofili, relansat printr-un raport despre masura abuzurilor sexuale in Belgia, si vocile care condamnau conservatorismul Vaticanului, au fost dominate intr-un final, conform aprecierilor AFP, de pregatirile pentru aceasta vizita.

Ziua Intai

Scotland, 16 September

Pentru VIDEO 2 Click AICI!

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 35/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.