Acum si anuntul oficial: Papa va vizita Germania in perioada 22-25 septembrie 2011

Lacasuri Ortodoxe: din Vatican
aranajamente pentru vizita Papei benedict in Germania 2011 Acum si anuntul oficial: Papa va vizita Germania in perioada 22-25 septembrie 2011

Papa Benedict al XVI-lea va vizita pentru a 3-a oara Germania, patria sa natala, in perioada 22-25 septembrie 2011, a anuntat Radio Vatican, care a difuzat un interviu cu presedintele german al Conferintei Episcopale, Episcopul Robert Zollitsch, in care au fost oferite detalii legate de aceasta calatorie.

©Traducere si redactare pentru Lacasuri Ortodoxe: KSLCatalin


in timpul celei de-a 20-a deplasari a Papei in strainatate, Joseph Ratzinger se va afla la Berlin, Erfurt si Freiburg im Breisgau.

Papa Benedict al XVI-lea va petrece prima zi a deplasarii in capitala germana. Acesta va fi "partea politica a calatoriei", a spus Arhiepiscopul Zollitsch, intr-un interviu acordat postului german ARD, difuzat de Radio Vatican.

Episcopul de Freiburg im Breisgau nu a spus daca Papa se va afla in fata Portii Brandenburg, simbolul orasului, asa dupa cum Ioan Paul al II-lea (1978-2005) a facut in 1996, si nici nu a confirmat posibilitatea unei intalniri cu victimele preotilor pedofili. in ultimele luni, Biserica din Germania a fost deosebit de agitata de unele descoperiri ale unor cazuri de pedofilie din cadrul clerului.

in Berlin, Papa ar urma sa mearga la Memorialul “Reginei Maria", construit in anii 1960, ca omagiu adus victimelor nazismului, comunismului si celui de-al doilea razboi mondial.

Vaticanul si Germania, a declarat in continuare Radio Vatican, studiaza posibilitatea unei vizite a Papei Benedict al XVI-lea la Bundestag (camera inferioara a Parlamentului), si mai ales o intalnire cu presedintele acesteia, catolicul Norbert Lammert, membru al Uniunii Crestin-Democrate (CDU).

in cea de-a doua zi a acestei calatorii, Papa va merge la Erfurt, in fosta RDG, o zi ce ar urma sa fie destinata ecumenismului si dialogului interreligios. Papa ar urma sa se intalneasca cu reprezentanti ai Bisericii Evanghelice Luterane.

Se poate sa fie reexprimata inca o data dorinta de recastigare a "unitatii pierdute", dintre catolici si luterani. De asemenea, vor mai fi planificate si intalniri cu liderii comunitatilor evreiesti si musulmane, in cazul in care acestea nu vor avea loc chiar in Berlin, a spus Arhiepiscopul Zollitsch.

A treia etapa, si cea finala, a acestei calatorii in Germania, Freiburg im Breisgau, o reprezinta eparhia Episcopului Zollitsch, una dintre cele mai mari din Germania. O Messa in aer liber este programata duminica, 25 septembrie 2011.

De cand a fost ales Papa, Benedict al XVI-lea a venit de doua ori in tara sa: in 2005 la Köln (vest), pentru Ziua Mondiala a Tineretului (ZMT) si in 2006 in Bavaria (sud), orasul sau natal, intr-o vizita considerata privata.

articol publicat in paginile scrise MONITOR Lacasuri Ortodoxe® nr. 46/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.