publicat în: Arhivă

Scrisoarea Vicepresedintelui Senatului, Dan Voiculescu, adresata PF Parinte Patriarh Daniel

"Preafericite Parinte Patriarh,

Am analizat cu atentie mesajul Patriarhiei Romane referitor la Propunerea legislativa pentru completarea Ordonantei de urgenta nr. 19/2005 privind realizarea Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului, cat si proiectul de lege propriu-zis.


intelegand ca Patriarhia Romana a organizat deja un concurs obiectiv pentru selectarea proiectantilor, consider, in consonanta cu Preafericirea Voastra, ca nu se impune modificarea Ordonantei de urgenta nr. 19/2005 in sensul reglementarii exprese a unui concurs de proiectare, care a fost deja realizat.

Totodata consider ca toate institutiile statului ar trebui sa actioneze concertat pentru a asigura realizarea cat mai rapida a Ansamblului Arhitectural Catedrala Mantuirii Neamului.

in consecinta, va asigur ca voi sustine punctul de vedere exprimat de Patriarhia Romana asupra acestei Propuneri legislative, precum si, in general, interesele legitime ale Bisericii Ortodoxe Romane, atat in Biroul Permanent al Senatului, cat si in toate celelalte structuri parlamentare din care fac parte."

Cu deosebita consideratie,

Dan Voiculescu

CENTRUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010