Religia, parte a trunchiului comun: s-a eliminat din proiectul Legii Educatiei posibilitatea ca elevii sa poata urma alte cursuri in locul celui de religie

Religia, parte a trunchiului comun: s-a eliminat din proiectul Legii Educatiei posibilitatea ca elevii sa poata urma alte cursuri in locul celui de religie

Deputatii din Comisia de Invatamant au decis eliminarea din proiectul Legii educatiei elaborat de Guvern a prevederii care dadea posibilitatea elevilor ca, la cerere, sa poata urma alte cursuri In locul celui de religie, dupa cum aflam dintr-o stire difuzata de Radio TRINITAS, citand AGERPRES.


Comisia de Invatamant a adoptat ieri, 30 aprilie 2010, cu modificari, articolul 17 din proiectul Educatiei referitor la disciplina religiei.

Membrii forului au stabilit, la alineatul 1 ca religia, ca disciplina scolara In Invatamantul primar, gimnazial, liceal si profesional, este parte a trunchiului comun.

Potrivit alineatului 2 admis de Comisie, „la solicitarea scrisa a parintelui, tutorelui sau a elevului daca este major, acesta poate sa nu frecventeze orele de religie”.

Deputatii au eliminat alineatul ale 3-lea din proiectul Guvernului, care stipula ca, „la cerere, In locul orei de religie, elevii pot urma cursuri de istoria religiilor, istoria culturii si artelor sau alte cursuri utile In formarea comportamentului etic, social sau comunitar”.

In favoarea eliminarii au votat 28 membri, iar „Impotriva” s-au exprimat trei.

CENTRUL DE PRESA AL PATRIARHIEI ROMANE

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 15/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.