LIBERTATEA in post: Si cum, nu ati remarcat nimic ciudat la… Cina Cea de Taina?

LIBERTATEA in post: Si cum, nu ati remarcat nimic ciudat la… Cina Cea de Taina?

Libertatea uimeste. Fiindca toti trecem prin perioada Marelui Post, vrem sau nu vrem, probabil ca si cei care nu sunt religiosi simt unele inflexiuni ciudate si involuntare in propriul lor comportament, mizand mai mult pe o anumita parte a curatirii trupesti… "spalarea creierelor".


Dupa informatia privind pretentiile ateilor de a avea propriile sarbatori "ritualice", si dupa cea care ne avertiza cum practic, in SUA, orice barbat proaspat casatorit poate fi vazut de acum cum traverseaza pragul casei tinand in brate… propriul sau cal, nu ar trebui sa ne mai mire deloc noile statistici postate astazi, 23 martie 2010, de ziarul "Libertatea".

Astfel, in urma unor calcule extrem de riguroase, aflam ca cercetatorii americani au reusit sa faca adevarate descoperiri "teologice" in timpul acestui post:

"Se pare ca, de la un secol la altul, de-a lungul unui mileniu, marimea farfuriilor asezate in fata lui Iisus si a Apostolilor Sai (in reprezentarea Cinei celei de Taina), raportata la marimea medie a capetelor personajelor pictate, a crescut cu pana la 65,5%." – ne explica "Libertatea".

De asemenea, in urma aceleiasi analize mai aflam ca "marimea felului principal de de mancare prezentat in tablou a crescut cu 69,2%, iar marimea bucatii de paine din pictura a crescut cu 23,1%".

relatie: Clement S.

©Alex-Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 10/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.