Ziua ateilor… o neeeeebunie!

Ziua ateilor… o neeeeebunie!

Un caz preluat de mai multe agentii de presa, care insa ramane de mai mult timp subiect al unor controverse de tipul "Adevarat sau fals?", continua sa circule pe mai multe pagini ale unor publicatii occidentale sau in paginile web. La fel de rezervati asupra veridicitatii acestuia, dar gasindu-l destul de potrivit ca valoare anecdotica, il redam si noi in cele ce urmeaza:


in Florida, un ateu lanseaza un caz in care ataca Sarbatoarea Pastilor si Zilele de sarbatoare. El a angajat un avocat, pentru a reclama “discriminarile” ce au loc prin recunoasterea sarbatorilor crestine si evreiesti, si a ritualurilor lor sfinte… Argumentul a fost ca este nedrept ca ateilor sa nu li se recunoasca astfel de zile si sarbatori.

Cazul ar fi ajuns in fata instantei. Dupa ce a ascultat prezentarea plina de patos a avocatului, judecatorul decide: "Cazul a fost respins!"

Avocatul a reactionat insa imediat, obiectand: "Onorata instanta, cum se poate sa respingeti acest caz? Crestinii au Craciunul, Pastele si alte sarbatori. Evreii au Pastele, Yom Kippur si Hanuka, insa clientul meu si toti ceilalti atei nu au nicio vacanta de acest fel recunoscuta…".

Judecatorul privindu-l atent ii raspunde: "Ba aveti. Clientul dvs., domnule avocat, este de-a dreptul ignorant".

Contrariat, avocatul reactioneaza iar: "Onorata instanta, noi nu stim despre nicio astfel de sarbatoare speciala pentru atei."

Judecatorul a explicat insa, cu siguranta cunoscatorului: "calendarul dumneavoastra fixeaza data de 1 aprilie ca Zi a Nebunilor (Fools day, a prostilor si pacalitilor). Iar Psalmul 13:1, va ajuta si el, sustinand: "Zis-a cel nebun in inima sa: ‘Nu este Dumnezeu!’" Astfel, hotararea instantei este aceasta: intrucat clientul Dvs. sustine ca nu exista Dumnezeu, atunci el este de-a dreptul nebun. Prin urmare, 1 aprilie este si ziua sa. Curtea isi incheie sesiunea!"

"Sa tii la judecatorul care cunoaste Scripturile!"

relatie: Bogdan M.

©Alex-Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 10/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.