Sarbatoarea Pastelui la romani – Expozitie traditionala la Muzeul de Arta Populara din Constanta

Sarbatoarea Pastelui la romani – Expozitie traditionala la Muzeul de Arta Populara din Constanta

Muzeul de Arta Populara din Constanta marcheaza Sarbatoarea invierii Domnului prin expozitii traditionale. Astfel, institutia a pregatit pentru acest an expozitia temporara „Sarbatoarea Pastelui la romani". Cei interesati de traditiile si obiceiurile acestei sarbatori vor putea sa vada in cadrul expozitiei, pana pe 26 aprilie, icoane taranesti pictate pe sticla si lemn, care au ca tematica „Rastignirea", „Plangerea" si „invierea lui Iisus".


Lucrarile provin din renumite centre de iconari din secolul al XVIII-lea si al XIX-lea, din Transilvania si Moldova, informeaza Ziua de Constanta.

in expozitie mai sunt prezentate oua din colectia muzeului, decorate cu ceara de albine sau incondeiate cu „chisita", respectand prin tehnica, cromatica si decor, traditiile vechiului mestesug in care au excelat mai ales satele din Bucovina si din Moldova.

Pretul unui bilet de vizitator, pentru un adult este de 5 lei, iar pentru copii 2,5 lei, informeaza aceeasi publicatie in editia de astazi, 23 martie 2010.

©Teo-CHristian publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 10/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.