Glenn Beck, comentatorul Fox News, confunda crestinismul cu comunismul, si invita credinciosii sa paraseasca Biserica. Reactii

Glenn Beck, comentatorul Fox News, aseamna crestinismul cu comunismul. Reactii

Glenn Beck, un comentator Fox News, cunoscut pentru apararea libertatilor americane si opozitia fata de relele liberalismului, le-a spus ascultatorilor sai ca “ar cam fi timpul sa abandoneze cele mai multe dintre bisericile crestine”.


intr-un show radio, recent, care a fost difuzat pe mai mult de 400 de programe afiliate, sustine National Post, acesta le-a spus ascultatorilor sai sa paraseasca orice biserica care foloseste expresiile "dreptate sociala" sau "dreptate eonomica". "Insist sa te uiti dupa expresii ca ‘dreptate sociala’ sau ‘dreptate economica’ pe site-ul web al bisericii tale", a spus el.

"Daca ai gasit asa ceva, fugi cat poti de repede de acolo. Dreptatea sociala si dreptatea economica, sunt expresiile-cod. Ti se pare ca le zic oamenilor sa-si paraseasca bisericile? Da!" a spus el," daca ai un preot care te conduce spre dreptate sociala, gaseste-ti o alta parohie. Fugi la episcop si spune-i. [intreaba-l] o lasi jos cu cu toata chestia asta cu dreptatea sociala?"

Cu o ocazie ulteriora, pe canalul de televiziune Fox, acesta sustinea ca atat comunistii cat si nazistii au subscris la filosofia "justitiei sociale". Desi multi americani considera justitia sociala mai degraba ca apartinand de unele traditii protestante si evreiesti, comentatorii catolici au simtit ca remarcile lui Beck li se adreseaza.

"Ceea ce a spus acesta este periculos, pentru ca este o continuare a ideii conform careia caritatea este echivalenta cu socialismul, iar abordarea prin care oamenii sa ramana saraci este echivalenta cu comunismul – cand, de fapt, ele sunt parti constitutive ale crestinismului", a spus rev. James Martin, un editor al Magazinului Iezuit al Americii, si autor al unui nou lansat “Ghid iezuit – (aproape) Totul”.

"Beck este o figura importanta, cu o retea imensa, populara, de radio-televiziune, nefiind un simplu administrator de blog. Deci, ceea ce a spus, necesita un raspuns".

in comentariul sau, Beck sugera insa ca expresiile "dreptate sociala" si "dreptate economica" nu ar fi parte din Noul Testament. Rev Martin i-a replicat ca Iisus a vorbit in mod special despre dreptatea sociala, fara insa a folosi termenul exact.

in Huffington Post, rev Martin afirma:
"Intentia lui Glenn Beck’s de a detasa dreptatea sociala de Evanghelie este o miscare de detasare a grijii fata de saraci, de Evanghelie. Dar, o biserica fara saraci, si o biserica fara dorinta unei lumi sociale drepte pentru toti, nu este biserica. Cel putin, nu Biserica lui Iisus Hristos. Care a fost, de altfel, sarac".

Joe Carter, un alt editor al unei reviste religioase care publica articole cu tematica ortodoxa, catolica, protestanta, dar si evreiasca, a interpretat in mod asemanator comentariul lui Beck, apreciindu-l ca fiind o campanie calomniatoare impotriva catolicismului.

Richard Land, un purtator de cuvant al majoritatii conservatoare, sef al Conventiei Baptiste de Etica, din Sud, si presedinte al Comisiei religioase a declarat ca cei mai multi crestini ar trebui sa fie tulburati de cuvintele lui Beck’s.

©KSLCatalin publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.