Parastas de 40 de zile, in Biserica Ortodoxa Copta Sf Marcu din Cleveland,

Lacasuri Ortodoxe: Seven Hills, Ohio

Slujba speciala in Biserica Ortodoxa Copta Sf Marcu din Cleveland, in cinstea "mucenicilor copti din Nag Hammadi"

in data de 6 ianuarie (vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 1 + 2/2010), un musulman inarmat a deschis focul asupra credinciosilor aflati la slujba Ajunului de Craciun, in orasul egiptean Nag Hammadi, omorand sapte persoane si ranind alte 10. ?ase dintre cei ucisi au fost crestini copti, iar una dintre victime era un barbat musulman.


Coptii din Cleveland se alatura coptilor la nivel national in indemnul adresat guvernului egiptean de a raspunde atacurilor anti-crestine. Cei din parohia Sfantul
Marcu i-au invitat pe liderii religiosi locali si "toti oamenii pasnici", la aceasta slujba speciala, care a inceput duminica, 14 februarie 2010, la orele pranzului, cu rugaciuni pentru libertatea religioasa in Orientul Mijlociu.

Slujba speciala in Biserica Ortodoxa Copta Sf Marcu din Cleveland, in cinstea "mucenicilor copti din Nag Hammadi"

"in Ajunul Craciunului, crestinii din Egipt s-au confruntat cu acest atac brutal, si am asistat la uciderea a sase barbati tineri care ieseau din Biserica lor din Nag Hammadi, in Egiptul de Sus, dupa Sfanta Liturghie", a mai aratat comunicatul de presa al celor din parohia Sfantul Marcu. "Un ofiter de politie musulman a fost si el, de asemenea, ucis in acest atac.

Aceasta duminica a fost cea mai apropiata de implinirea parastasului celor 40 de zile scurse de la tragica lor moarte.

Slujba speciala in Biserica Ortodoxa Copta Sf Marcu din Cleveland, in cinstea "mucenicilor copti din Nag Hammadi"

"Copti sunt crestinii din Egipt, descendenti ai vechilor egipteni si fii ai lui Faraon", se mai arata in acest comunicat de presa. "Egiptul a fost copt mult timp inainte de cucerirea araba, iar coptii din Egipt sunt locuitorii autohtoni ai acestor tinuturi. Biserica Ortodoxa Copta este cea mai mare si cea mai veche din Egipt".

Michael Sangiacomo

© KSLCatalin – publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 5 /2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.