Patriarhul Kirill indeamna America Latina si Rusia sa construiasca o lume impreuna

Lacasuri Ortodoxe: din Moscova
Patriarhul Kirill al Moscovei si al intregii Rusii considera ca Rusia, impreuna cu tarile din America Latina, pot avea relatii internationale mai bune si juste.

"Cred ca tarile Americii Latine si Rusia au multe in comun in trecutul istoric, si am putea promova ideea ca lumea noastra sa devina doar una", a spus Patriarhul la o intalnire cu ambasadorii din tarile Americii Latine, la finalul saptamanii trecute, la Moscova.


El a mentionat ca Biserica Rusa acorda o mare importanta dialogului cu popoarele si tarile din America Latina. "intr-o lume globalizata, care impartaseste aceleasi valori oamenii ar trebui sa ramana impreuna", a subliniat Patriarhul, declarand ca in cursul vizitei sale in tarile latino-americane, a simtit cu inima ca "oamenii impartasesc aceleasi valori, in multe feluri".

in conformitate cu spusele Patriarhului, "tarile noastre au un nivel ridicat al angajamentului religios", si in ciuda oricaror crize, chiar si din sfera spirituala, "componenta religioasa ramane puternica, atat in tarile din America Latina cat si in Rusia."

"Atata timp cat factorul religios este foarte important pentru tarile noastre, cred ca ar trebui sa invatam impreuna sa ne exercitam valorile crestine si etica, devenite traditionale pentru tarile noastre si in relatiile internationale moderne, incercand sa simtim si sa apreciem tot ceea ce se intampla cu oamenii si cu societatea umana", a spus Patriarhul.

Acesta considera ca fiind extrem de periculoasa evaluarea evenimentelor din lume doar in termeni pragmatici.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.