Alti 37 de fosti detinuti cubanezi au ajuns in Spania, in urma negocierii idntre Guvernul Cubanez si Biserica Catolica

Aeroportul Madrid Barajas Lacasuri Ortodoxe: Madrid, Spania
Un grup de 37 de fosti detinuti cubanezi si familiile lor au sosit la Madrid in urma cu cateva ore, vineri dimineata, 8 aprilie 2011, la bordul unui avion inchiriat de catre guvernul spaniol, a declarat aeroportul si Ministerul spaniol al Afacerilor Externe, informeaza Lacasuri Ortodoxe.

Acesta este grupul de prizonieri, cel mai important, care a ajuns in Spania incepand din iulie anul trecut, in urma unui acord intre guvernul cubanez si Biserica Catolica, dupa medierea Spaniei, care a permis eliberarea a mai multe zeci de detinuti.


"Avionul special inchiriat pentru acestia a ajuns la ora 07:45 (05:45 GMT)", a declarat un purtator de cuvant al aeroportului din Madrid – Barajas, conform unui raport France Presse.

"Ei au ajuns in aceasta dimineata, si sunt 245 de persoane in total, printre acestia aflandu-se 37 de fosti detinuti", a declarat un purtator de cuvant al Ministerului de Externe.

Cu acest nou grup, 115 fosti detinuti politici cubanezi, in total, au ajuns in Spania incepand cu luna iulie, conform Ministerului spaniol al Afacerilor Externe.

In grupul care a ajuns astazi, se afla si Orlando Fundora, care s-a aflat intr-o grupare formata din 75 de disidenti cubanezi, arestata in 2003, in timpul unei represiuni. El fusese eliberat in urma cu doi ani, din motive medicale.

In urma unui dialog fara precedent intre guvernul lui Raul Castro si Biserica Catolica, care a inceput in luna mai 2010, sub medierea Spaniei, printr-un acord s-a ajuns la eliberarea a 52 dintre cei 75 de disidenti care se aflau inca in inchisoare.

Printre cei 115 opozanti cubanezi care au ajuns in Spania, se afla unii dintre fostii prizonieri ai acestui grup de 75 si alti disidenti acuzati si condamnati pentru delicte, cum ar fi terorismul si pirateria.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.