Reactii la atacurile musulmane indreptate impotriva Bisericii Sf. Mina si a Bisericii Maicii Domnului din Cairo

sf mina cairoLacasuri Ortodoxe: din Washington
In semn de raspuns la violentele religioase din Egipt, din saptamana care tocmai a trecut, rabinul David Saperstein, director al Centrului de Actiune Religioasa de Reformare a Iudaismului, a emis urmatoarea declaratie:

Suntem intristati si tulburati de violentele inter-religioase dintre crestini si musulmani, in Egipt, din week-endul trecut. Eforturile pline de succes ale cetatenilor din Egipt in directia unei reforme politice si a dezvoltarii libertatilor fundamentale depinde insa de crearea unui mediu de pluralism, toleranta, respect pentru drepturile fundamentale si pentru fiecare cetatean. Atacurile recente ne ingrijoreaza mult, facandu-ne sa ne punem intrebari asupra viitorului acestui drum.

Atacurile asupra Bisericii Sf. Mina si a Bisericii Maicii Domnului din Cairo, pornite de extremistii islamici, precum si asupra magazinelor crestine, care au fost jefuite, sunt inacceptabile. Gandurile si rugaciunile noastre se indreapta “catre familiile celor mai mult de 12 crestini si musulmani care au fost ucisi si peste 200 de persoane care au fost ranite”.

Chemam guvernul egiptean sa efectueze o ancheta aprofundata, pentru ca astfel sa se salveze vieti. Cei care sunt responsabili, inclusiv liderii politici, religiosi si militari sa fie trasi la raspundere, prin proceduri echitabile si juridice care sa fie deschise. Cerem, de asemenea, guvernului, sa-i protejeze pe toti cetatenii Egiptului, avand ca obiectiv principal minoritatea religioasa copta, si sa se foloseasca de fortele noi descoperite, in formarea unei societati moderne, democratice si drepte, pe care toti cetatenii si-o doresc.

related articles?Pericolele ce ameninta comunitatea copta din Egipt

?Canada condamna violentele impotriva crestinilor copti din Egipt

?Case ale credinciosilor copti, arse de musulmani intr-un sat din Egipt

?Dreptate pentru martirii copti din Egipt!

?Sentimentul anti-crestin se intensifica in Egipt. Amenintarea ..

?Persecutarea coptilor in viitorul apropiat in Egipt, o problema a

?Parastas de 40 de zile, in Biserica Ortodoxa Copta Sf Marcu din

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.