Nu va exista un cod vestimentar pentru turistii care sosesc in Egipt. In curand, si o declaratie oficiala…

Nu va exista un cod vestimentar pentru turistii care sosesc in Egipt

Responsabilii din Egipt nu intentioneaza sa introduca un cod vestimentar pentru turisti, asigura Ismail Hamad, Atasat al Turismului Egiptean in Rusia, conform Interfax, informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Potrivit acestuia, relatarile existente in unele rapoarte ale mass-mediei rusesti despre cetatenii din Hurghada – o statiune turistica populara – din care reiesea ca va fi introdus un cod vestimentar pentru femeile straine, nu sunt adevarate.

"Mass-media a emis stiri, insa e vorba despre o greseala. Aceasta putea face eventual referire la unele opinii private, dar nicidecum la o decizie sau initiativa oficiala. Nimic nu s-a schimbat in statiunile care astazi primesc mii de turisti din Rusia", a asigurat Hamad, ieri, joi 26 mai 2011 pentru Interfax.

Ministerul Turismului din Egipt va face cat de curand un comentariu oficial pe marginea acestei situatii, a mai adaugat el.

Un sondaj arata ca 62% din cetatenii Egiptului sprijina legile care reflecta in mod direct dispozitiile Coranului, si 27% considera ca legile ar trebui in multe feluri sa se conformeze normelor religioase.

Initiativa de reglementare a aspectului turistilor, a aparut pentru prima data in Egipt, ca reactie la actele autoritatilor guvernamentale franceze care interziceau purtarea hijabului. De atunci, astfel de atitudini ale adeptilor islamismului activist se consolideaza, iar revolutia recenta de rasturnare a lui Hosni Mubarak maximizeaza sansele lor de a dobandi un statut juridic, raporteaza presa, mia informeaza LONews – un serviciu al Agentiei de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.