In aceasta duminica, 14 martie 2010, Israelul a limitat accesul la Muntele Templului (Esplanada Moscheilor)

Lacasuri Ortodoxe: din Ierusalim / AFP
In aceasta duminica, 14 martie 2010, Israelul a limitat accesul la Muntele Templului (Esplanada Moscheilor)

Accesul la Muntele Templului din Ierusalim a fost interzis barbatilor cu varste sub 50 de ani, a anuntat inca de sambata, 13 martie 2010, politia israeliana, temandu-se de noi ciocniri ce ar putea avea loc pe “cel de-al treilea loc sfant al Islamului, dupa Mecca si Medina – numit de islamici, Esplanada Moscheilor”.


"Tinand cont de informatiile referitoare la unele probleme ce ar fi putut aparea din partea palestinienilor, politia a decis sa le interzica barbatilor mai tineri de 50 de ani sa participe duminica la rugaciune pe esplanada", a declarat catre AFP purtatorul de cuvant al politiei, Micky Rosenfeld.

Nu au existat restrictii pentru femeile musulmane, insa "intrarea vizitatorilor de alte religii a fost interzisa", a mai spus el.

Politia isi va mentine, de asemenea, dispozitivul intarit in Ierusalimul de Est, a mai spus sursa, citata de aceasta data de "La Croix."

Restrictiile au fost deja puse in aplicare de vineri, dupa ciocnirile violente ce au avut loc pe esplanada, ce au lasat in urma mai multe zeci de raniti, printre care 15 politisti (5 martie – vezi MONITOR Lacasuri Ortodoxe 7/2010).

©Alex-Daniel Rotariu publicat in MONITOR Lacasuri Ortodoxe 9/2010

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.