Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in audienta Delegatia Bisericii Evanghelice din Germania (EKD)

Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a primit in audienta Delegatia Bisericii Evanghelice din Germania (EKD)

in ziua de 15 martie 2010, la Resedinta patriarhala, Preafericitul Parinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Romane, a primit in audienta delegatia Bisericii Evanghelice din Germania (EKD) condusa de Episcopul Martin Schindehütte, care a participat la cea de a XII–a sesiune de dialog teologic cu Biserica Ortodoxa Romana, cu tema „Apostolicitatea Bisericii si marturia ei in Europa de astazi” (Manastirea Brancoveanu – Sambata de Sus, 11-14 martie 2010).


La intrevedere a fost prezent si Parintele profesor Viorel Ionita, membru in Comisia de dialog a Bisericii Ortodoxe Romane si secretar general interimar al Conferintei Bisericilor Europene (KEK), informeaza Biroul de Presa al Patriarhiei Romane.

La inceputul intalnirii, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a multumit oaspetilor pentru sprijinul constant acordat de Biserica Evanghelica din Germania Arhiepiscopiei Ortodoxe Romane pentru Germania, Austria si Luxemburg, cu sediul la Nürenberg si a subliniat relatiile traditionale de prietenie si conlucare dintre Biserica Ortodoxa Romana si Biserica Evanghelica din Germania. in acest context, Patriarhul Romaniei a subliniat faptul ca cele doua Biserici au argumente solide pentru a intari aceste relatii traditionale intr-o societate europeana marcata de secularism, dar si de pluralism cultural si religios, in care lucrarea crestina nu mai constituie o simpla moda a zilei, ci o datorie morala si misionara.

La randul sau, Episcopul Martin Schindehütte a mentionat faptul ca este pentru prima data cand participa la sesiunea de dialog teologic dintre cele doua Biserici la care, printre altele, au fost discutate problemele romanilor din Germania, dar si ale celor aproape 2 milioane de germani care traiesc in alte tari si a apreciat deschiderea ecumenica a Bisericii Ortodoxe Romane, afirmand ca, in opinia sa, este remarcabila orientarea practica si marturia comuna in Europa pe care Patriarhul Romaniei a transmis-o participantilor la dialogul teologic dintre cele doua Biserici, organizat la Manastirea Sambata de Sus, in Transilvania.

Cu acest prilej, Preafericitul Parinte Patriarh Daniel a solicitat delegatiei germane sa ajute comunitatea ortodoxa romana din München pentru a construi o biserica si un centru cultural-pastoral.

SURSA: Biroul de presa al Patriarhiei Romane

©redactare Teo_CHristian

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.