Saturday 16 january 2010

Birourile avocatilor Bisericii Catolice din Malaezia, atacate si jefuite

Lacasuri Ortodoxe: din Kuala Lumpur
Birourile avocatilor Bisericii Catolice din Malaezia, atacate si jefuite

Birourile avocatilor Bisericii Catolice din Malezia au fost sparte si jefuite, in contextul unei dezbateri aprige, referitoare la dreptul non-musulmanilor de folosi cuvantul "Allah" – au afirmat joi, 14 ianuarie 2010, surse religioase si politienesti.


"Cabinetul avocatilor nostri a fost vizitat in noaptea de miercuri spre joi. Credem ca furtul este legat de situatia actuala si suntem foarte preocupati de ceea ce se intampla", a declarat pentru AFP, Rev. Andrew Lawrence, editor al ziarului catolic The Herald.

"intrucat firma nu detinea nici bani, nici alte obiecte de valoare, cu siguranta actul a fost unul de intimidare", a adaugat el. Doar un singur laptop parea sa lipseasca joi dimineata.

Politia locala a confirmat jaful si a spus ca a fost pornita o ancheta.

in cursul saptamanii trecute, noua biserici au fost vizate de atacuri in Malaezia – tara in care Islamul este religie oficiala, 10% din populatie fiind crestina.

Tensiunile au crescut, deoarece instanta a permis The Herald sa foloseasca cuvantul "Allah" in editiile sale crestine malaeziene.

Saptamanalul, caruia i s-a refuzat acest drept anul trecut, de catre guvern, a trimis o petitie la inalta Curte, sustinand ca termenul arab "Allah" este cel mai potrivit pentru a il desemna pe "Dumnezeu", in Malaezia.

in fata maniei gruparilor islamiste si a presiunilor guvernului, sensibilizata de amenintarea tensiunilor interconfesionale, inalta Curte a suspendat in final decizia luata cu o saptamana inainte, in asteptarea unui proces pe fond la Curtea de Apel.

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Ajutaţi Mânăstirea Halmyris

Orice sumă ca ajutor poate fi depusă prin mandat poștal.

Adresa: Mânăstirea Halmyris, Murighiol, Tulcea, România
Pr. Arhim. Stareț Iov (Ion Archiudean)

Mai multe informații puteți afla pe

www.ManastireaHalmyris.ro și www.SfintiiEpictetSiAstion.ro

Slujbe live la duminici și sărbători

Transmisiuni in direct - slujbe

Vă anunţăm noutăţile

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.