publicat în: Arhivă

Patriarhatul de Kiev a creat un grup de lucru pentru pregatirea dialogului cu Biserica Ucraineana canonica

„Patriarhatul de Kiev” a creat un grup de lucru pentru pregatirea dialogului cu Biserica Ucraineana canonica
Ca raspuns la decizia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene (Patriarhia Rusa) de a crea un grup de lucru pentru pregatirea dialogului cu Biserica Ortodoxa Ucraineana a „Patriarhiei de Kiev", o structura analogica a fost creata si in „Patriarhatul de Kiev".


La 14 septembrie, sinodul asa-zisului „Patriarhat de Kiev" a luat decizia unanima de a crea un grup de lucru ce are sarcina de a pregati dialogul cu Biserica Ortodoxa Ucraineana a Patriarhiei Moscovei.

Grupul de lucru al Bisericii Ucrainene („Patriarhatul de Kiev") este condus de „rectorul academiei teologice kievene, mitropolitul Pereiaslav-Hmelnitkii Dimitrii", se anunta pe site-ul oficial al „Patriarhatului".

Sinodul „Patriarhatului de Kiev", a apreciat pozitiv decizia Bisericii canonice de a incepe pregatirile pentru dialog. „Considerati decizia Sfantului Sinod al Bisericii Ortodoxe Ucrainene a Patriarhiei Moscovei de creare a grupului de lucru pentru pregatirea dialogului cu Biserica Patriarhiei Kievene ca bun inceput pentru inceperea dialogului intre Bisericile noastre, cu scopul de depasire a separarii Ortodoxiei ucrainene" – se mentioneaza in decizia sinodului „Patriarhatului de Kiev".

Se asteapta ca, in scurt timp, grupul de lucru va lua legatura cu grupul analogic din partea Bisericii Ucrainene a Patriarhiei Moscovei cu scopul organizarii primei intalniri bilaterale.