Majoritatea magazinelor australiene nu vor lucra de sarbatorile crestine (New South Wales)

Autoritatile celui mai populat stat australian, New South Wales, au emis un decret, conform caruia Craciunul, a doua zi de Craciun, Pastele si Vinerea Mare, sunt declarate oficial zile de odihna.

Pentru inceput, acest decret este valabil numai pentru magazine, insa noua lege se bucura de o mare popularitate printre crestinii care sunt majoritari in acest stat australian, precum si printre micii comercianti, sindicalisti si veterani.


Noua lege mai interzice proprietarilor magazinelor sa ii impuna pe angajati sa iasa la munca in aceste zile de sarbatoare.

Dupa cum a declarat un responsabil din cadrul Ministerului pentru Relatii Industriale din New South Wales, se vrea ca prin implementarea acestei legi, muncitorii sa poata petrece mai mult timp cu familiile lor.

Noua lege a starnit insa critici din partea reprezentatilor numeroasei comunitati musulmane din Sidney – acestia cer autoritatilor sa li se permita si lor sa nu munceasca in zilele a doua dintre cele mai importante sarbatori musulmane.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.