Viata noastra intre Dumnezeu si lume, cu PS Emilian Lovisteanul

Conferinta Sala Filarmonicii Ramnicu Valcea aprilie 2011

Lacasuri Ortodoxe: din Ramnicu Valcea, Romania

In seara de zilei de marti, 5 aprilie 2011, In Sala Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu” din Ramnicu Valcea, de la orele 18,00, a avut loc a patra conferinta duhovniceasca din seria Intalnirilor duhovnicesti ce se desfasoara In Arhiepiscopia Ramnicului pe perioada Postului Mare, In cadrul proiectului „Omul Intre Taina Botezului si Imparatia lui Dumnezeu”, informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe, conform relatarilor transmise direct de la fata locului de Arhidiacon Ioan Liviu Gaman.

Evenimentul a fost organizat la initiativa Preasfintitului Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop – Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, de catre Biroul de Catehizare a Tineretului din cadrul Eparhiei Ramnicului si A.S.C.O.R. – Filiala Ramnicu Valcea si se desfasoara cu binecuvantarea IPS Gherasim Arhiepiscopul Ramnicului.

Prelegerea cu tema „De la Taina Sf. Botez – la Taina Sf. Cununii: Viata noastra Intre Dumnezeu si lume” a fost sustinuta de catre Preasfintitul Parinte Emilian Lovisteanul, Episcop Vicar al Arhiepiscopiei Ramnicului, lect. univ. dr. In cadrul Facultatii de Teologie Ortodoxa „Dumitru Staniloae” din Iasi.

Referitor la tema prezentata, Preasfintitul Parinte Emilian a spus: „„De la Taina Sf. Botez – la Taina Sf. Cununii: Viata noastra Intre Dumnezeu si lume”, a fost tema Intalnirii duhovnicesti din aceasta seara, Intalnire la care au participat numerosi tineri si varstnici, dorind sa primeasca cuvant din cuvantul lui Dumnezeu spre zidire sufleteasca. Pe parcursul prezentarii acestei teme am reliefat importanta Sfantului Botez, aducerea aminte, acum maturi fiind, de Taina Sfantului Botez primita In copilarie si de lucrarea harului Duhului Sfant In viata noastra. Am evidentiat de asemenea lucrarea harului In Taina Casatoriei si responsabilitatea familiei In societatea contemporana care este bulversata de o multime de probleme. Ne dorim ca toti cei botezati In numele Sfintei Treimi si de asemenea cei casatoriti dupa harul si legea lui Hristos, sa traiasca In armonie unii cu altii, sa vietuiasca dupa voia lui Dumnezeu si sa Impartaseasca lumii valorile Bisericii Crestine”.

Conferinta Sala Filarmonicii Ramnicu Valcea aprilie 2011

La Intrunire au fost prezenti numerosi credinciosi, tineri si varstnici: preoti profesori, profesori, preoti, monahi si monahii, seminaristi, elevi si studenti. Din partea Centrului Eparhial al Arhiepiscopiei Ramnicului au participat Pr Emilian Grosenoiu, Vicar administrativ, Pr Constantin CIrstea, Consilier Cultural, Pr Ioan Predescu, Consilier Social – Misionar, Pr Ioan Dinica, Secretar Eparhial, Pr Mihail Pretorian, Inspector cu Catehizarea Tineretului si Pr Prof Dr Nicolae Proteasa, Directorul Seminarului Teologic „Sfantul Nicolae” din Ramnicu Valcea.

Conferinta Sala Filarmonicii Ramnicu Valcea aprilie 2011

Ultima conferinta din seria Intalnirilor duhovnicesti ce se desfasoara In Arhiepiscopia Ramnicului pe perioada Postului Mare, cu tema „Casatoria – iubire si suferinta Intr-o societate secularizata”, va avea loc joi, 14 aprilie 2011, de la orele 18,00, In Sala Filarmonicii de Stat „Ion Dumitrescu” din Rm. Valcea si va conferentia Parintele Nicolae Tanase de la parohia Valea Plopului, judetul Prahova.

Conferinta Sala Filarmonicii Ramnicu Valcea aprilie 2011

Conferintele duhovnicesti, organizate pe perioada Postului Mare In Arhiepiscopia Ramnicului, sub genericul "Omul Intre Taina Botezului si Imparatia lui Dumnezeu", se Inscriu In contextul proclamarii de catre Sfantul Sinod al Bisericii Ortodoxe Romane a anului 2011 ca "An omagial al Sfantului Botez si al Sfintei Cununii", mai informeaza Agentia de Stiri Lacasuri Ortodoxe.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.