Patriarhul Irineu al Serbiei, primit la Departamentul de Stat al SUA

Samuel Brownback, Ambasadorul Statelor Unite pentru Libertatea Religioasă al nivel Internațional, l-a primit pe Patriarhul Serbiei, Irineu, la Departamentul de Stat al SUA, în ziua de 3 martie 2020, la ora 15:00. Discuția a debutat cu rememorarea vizitei lui Samuel Brownback, de anul trecut, din Palatul Patriarhal din Belgrad. Apoi, Patriarhul și-a exprimat propriile păreri vizavi de problemele Bisericii Ortodoxe Sârbe și ale poporului sârb, pentru care a solicitat ceva mai multă atenție. S-a căzut de acord asupra rezolvării problemelor prin dialog, dar că aceasta depinde și de lideri. La ora 16:00, încă Patriarhul se mai afla la Departamentul de Stat, purtând discuții și cu Philip Ricker, Subsecretar Interimar de Stat la Oficiul Afacerilor Europene și Eurasiatice, precum și cu asistentul său Matthew Palmer. Era însoțit de Episcopii Ioan de Šumadija, Irineu al Americii de Est, și de Protopopul Vasile Vranić, ecleziarh al Catedralei Sfântul Luca, din Washington, precum și de Arhidiaconul Damian Božić.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.