O familie mare și fericită ar trebui să devină normă socială!

„Anul curent a început cu revenirea temei familiei în centrul atenției statului, mass-mediei și agendei publice. Am ascultat cu mare atenție adresarea anuală a Președintelui Vladimir Vladimirovici Putin în cadrul Adunării Federale. El a numit salvarea și creșterea oamenilor din Rusia, cea mai importantă sarcină națională.
Noul nostru guvern, condus de Mihail Vladimirovici Mișustin, acordă atenție problemelor familiei, inclusiv familiei cu mulți copii. Fără îndoială, o nouă lege a acestor familii, despre care Biserica a vorbit de mult timp, va fi adoptată și pusă în aplicare în viitorul apropiat. Atenția statului asupra familiei este foarte importantă pentru atmosfera din societate. O familie mare și fericită ar trebui să devină normă socială. Sprijinul material este important, dar nimic nu poate înlocui învățăturile din familie.
Investitorii știu că, pentru a obține ceva, trebuie să investească, însă orice investiție este riscantă. Cei care resping viața de familie vor să căștige fără nicio investiție. Dacă nu investești iubire și credincioșie, nu vei fi fericit. Relațiile de familie sunt cele mai puternice. Nimic, chiar nici prietenia strânsă nu vă va oferi mai mult decât apartenența la o familie. Adresându-mă tinerilor, le zic: gândiți-vă că este posibil ca doar soția și copiii dumneavoastră să vă sprijine în nevoie, la necaz și întristare.
Familia este o biserică mică, fără de care o Biserică mare nu poate exista. Sarcina noastră pastorală este să ajutăm familiile cu probleme, să le împărtășim necazurile și să le tratăm cu dragoste. Nu numai cuvinte amabile sunt importante, ci și caritate cu familiile sărace și monoparentale. Este necesar să fim atenți la această problemă importantă, la nivel parohial, eparhial și la nivel de Biserică.
Lupta pentru valorile familiei nu se oprește niciodată, iar toți credincioșii trebuie să apere și să susțină micile biserici, prin fapte și exemple personale care să demonstreze plinătatea vieții în dragoste și îngrijire fața de cei apropiați”.
(Traducere Lăcașuri Ortodoxe, a unui cuvânt rostit de Patriarhul Chiril al Moscovei și al Întregii Rusii, în ziua de 28 februarie 2020, la ședința Consiliului Suprem al Bisericii Ortodoxe Ruse, în Sala Consiliului Suprem al Bisericii, din Catedrala Mântuitorul Hristos, din Moscova)
Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.