Uraganul Dorian a lovit Bahamas. IOCC slujește după furtună…

Uraganul Dorian a lovit Bahamas, cu vijelii susținute, de aproximativ 300 de Km/h – unele dintre cele mai puternice înregistrate vreodată într-o furtună în Atlantic. Mii de supraviețuitori au rămas fără hrană, electricitate, apă curentă și locuințe.

IOCC, International Orthodox Christian Charities, împreună cu Biserica Ortodoxă Greacă “Buna Vestire” și alți parteneri, au creat două programe de 12 luni pentru a ajuta la satisfacerea nevoilor supraviețuitorilor, în special a celor evacuați.

Cel mai mare așezământ de copii din Nassau oferă hrană, adăpost și educație copiilor nevoiași. După Dorian, numărul copiilor de acolo s-a dublat, preluând copiii evacuați din insula Grand Bahama, unde casele lor fuseseră complet distruse. Mulți au probleme grave de sănătate. IOCC și Ministerul Dezastrelor al Bisericii Unite oferă sprijin financiar personalului și servicii suplimentare, cum ar fi sprijin psihosocial pentru a-i ajuta să depășească traumele experimentate

La “Buna Vestire”, Biserica Ortodoxă Greacă din Nassau, “Bucătăria Domnului” a gătit și a distribuit mese de weekend pentru 700-800 de persoane – în ciuda echipamentelor învechite. De când a lovit Dorian, biserica servește încă 450 de mese pe zi pentru evacuați. Cu un sprijin generos din partea donatorilor, inclusiv din partea Societății Naționale Philoptochos, IOCC oferă fonduri pentru echipamente noi și mai mult personal, astfel încât bucătăria să poată servi mese săptămânale pentru încă până la 600 persoane din Nassau, și ar putea servi până la 800 de evacuați zilnic în cazul oricărei viitoare furtuni.

Cei peste 75.000 de cetățeni ai Bahas afectați de Dorian, incluzând mii de strămutați, se confruntă acum cu o recuperare lungă și dificilă. Pe măsură ce se concentrează pe reconstrucție, cu sprijinul donatorilor, IOCC și partenerii săi vor continua să contribuie la satisfacerea nevoilor pe termen scurt și lung ale supraviețuitorilor, punând la dispozitia donatorilor o adresă directă on-line: https://support.iocc.org/site/Donation2;jsessionid=00000000.app30124b?idb=0&df_id=5404&mfc_pref=T&5404.donation=form1&AddInterest=1161&NONCE_TOKEN=19F1935815099E267F339D552B748105

.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.