Preot asirian inculpat pentru acuzații de terorism în Turcia

Institutul de Politici Asiriene este profund îngrijorat de rechizitoriul preotului asirian de rit oriental Sefer Aho Bileçen (care conduce Mănăstirea Ortodoxă Siriană Mor Yacoub) acuzat de terorism în Turcia. Inculpat în mod oficial pe 16 ianuarie 2020, autoritățile turce abținându-se cu informațiile până la 8 februarie 2020, Bileçen a fost arestat împreună cu alți doi pe 9 ianuarie 2020, în Tur Abdin, provincia Mardin, situată în sud-estul Turciei, presupunându-se că a fost acuzat pentru furnizarea de mâncare și apă membrilor aripei militare a Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). PKK este o organizație politică kurdă fondată în Turcia, care funcționează în toată regiunea, a cărei misiune declarată este de a obține drepturi politice și culturale mai mari pentru kurzi în Turcia. PKK a fost implicat într-un conflict armat cu Statul Turc de zeci de ani și a fost desemnat drept „organizație teroristă” de către Turcia.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.