Scriosoare de susținere, adresată de Patriarhul Ierusalimului, Mitropolitului Amfilohie de Muntenegru

„Regretăm că succesiunea deplasărilor noastre pastorale în Ierusalim și Iordania nu a permis deplasarea ÎPS Arhiepiscop Macarie al Qatarului în eparhia Voastră mitropolitană, încredințată Vouă de Dumnezeu, pentru a exprima, prin el, sprijinul Patriarhiei noastre istorice față de Sfânta Eparhie Mitropolitană a Muntenegrului și Littoralului, astfel încât problemele care îi sunt cauzate de către cei care o atacă să fie depășite.

Cu toate acestea, propunem cu prima ocazie să trimitem o delegație care să transmită harul și binecuvântarea Sfântului Mormânt, pentru a întări pleroma mitropoliei Voastre, aparată de Dumnezeu.

Acestea fiind spuse, îmbrățișându-Vă, Sanctitatea Voastră, cu un sărut sfânt în Hristos Cel Născut din Fecioară în Sfânta Peșteră a Sfântului Betleem care L-a primit pe Dumnezeu, rămânem fratele Vostru iubit în Hristos.

În Orașul Sfânt, Ierusalim, pe 15 decembrie 2019,
+ Teofil III al Ierusalimului”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.