Episcopul Marc Nemțeanul l-a reprezentant pe Mitropolitul Iosif la cea de-a 18-a Conferință Episcopală din Benelux

Conferința Episcopală Ortodoxă (CEOB) din Benelux s-a întâlnit, pentru a optsprezecea oară, la sediul Mitropoliei Ortodoxe, din Bruxelles, marți, 10 decembrie 2019, sub președinția ÎPS Mitropolit Athenagoras al Belgiei (de sub Patriarhia Ecumenică), cu participarea Episcopului Marc, reprezentant al Mitropolitului Iosif (din Patriarhia României) și a Episcopului Dositeu (de sub Patriarhia Georgiei).

Episcopii au fost informați despre rezultatele vizitei Patriarhului Ecumenic în Benelux cu ocazia festivităților Jubileului de Aur al Arhiepiscopiei Ortodoxe din Belgia și Exarhatului Olandei și Luxemburgului. A fost citit un raport al ședinței extraordinare a Conferinț€i Episcopale Ortodoxe din Benelux. La cererea Arhiepiscopului Simon (din Patriarhia Moscovei), a avut loc o întâlnire privată cu Patriarhul Ecumenic, într-un climat fratern. Toți episcopii au remarcat că această vizită a produs ecouri pozitive și a oferit încă o dată oportunitatea de a consolida relațiile inter-ortodoxe în cele trei țări.

Ierarhii au luat decizia de a întreprinde un pelerinaj în Georgia după Paștele din 2020. Episcopii au luat, de asemenea, decizia de a energiza funcționarea diferitelor comitete ale Conferinței. Membrii Conferinței au împărtășit informații utile despre viața Bisericii Ortodoxe din Olanda.

Membrii prezenți au mai examinat, de asemenea, viața și dezvoltarea diferitelor eparhii ortodoxe, prin schimb de informații.

Următoarea ședință a Conferinței Episcopale Ortodoxe din Benelux va avea loc pe 17 iunie 2020.

Conferința Episcopală Ortodoxă din Benelux a fost creată prin decizia luată de cea de-a 4-a Conferință Presinodală Panortodoxa, care a avut loc la Chambésy (Geneva) în iunie 2009.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.