Postul cel Mare este zeciuiala noastră din an

“Postul cel Mare este primit de creștinii din Biserică, nu ca o perioadă de auto-agonizare sau de auto-terapie.

Este o perioadă de sfințire, dedicată corectării, purificării și iluminării persoanei totale, prin împlinirea poruncilor lui Dumnezeu Cel Răstignit.

Este primit ca un timp pentru lupta cu duhurile rele și de înflorire a roadelor Duhului Sfânt: dragostea, bucuria, pacea, îndelungă-răbdarea, bunătatea, facerea de bine, credinţa, blândeţea, înfrânarea, curăţia (Galateni 5:22).

Este acceptat ca fiind “cele patruzeci de zile mari și mântuitoare” care se disting printr-o dedicare totală față de lucrurile lui Dumnezeu. Este ‘zeciuiala anului’, care ne învață că toate timpurile și perioadele aparțin Domnului Care a creat și a răscumpărat lumea”. *Traducere după Thomas Hopko (28 martie 1939 – 18 martie 2015 – fost Decan al Seminarului Ortodox “Sfântul Vladimir” din New York)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.