Poziție tranșantă a Patriarhului siriac Aphrem al II-lea, la Conferința de Securitate din München

Patriarhul siriac de rit oriental Ignatius Aphrem al II-lea a întrebat, în cadrul unei discuții oficiale despre situația din Siria, la Conferința de Securitate din München: Unde sunt interesele poporului sirian în ceea ce s-a întâmplat cu țara noastră, Siria?

El și-a exprimat surprinderea că ptoblemele siriene sunt discutate în cadrul grupului, în absența reprezentanților din Siria.

În cadrul grupului, la care au participat reprezentanți ai Ministerelor Afacerilor Externe ale Statelor Unite ale Americii și Rusiei, precum și ai Ministerelor Apărării din Liban și Turcia, ierarhul a remarcat că una dintre premisele și promisiunile așa-numitei Primaveri Arabe în Orientul Mijlociu urma să introducă o nouă eră a democrației, în care oamenii să aibă dreptul de a-și decide propriul viitor și modul de guvernare. Prin urmare, acesta s-a vazut nevoit să întrebe, din nou: De ce li se interzice sirienilor să își decidă propriul viitor?

Sanctitatea Sa a subliniat tragedia umanitară și suferința mare pe care poporul sirian le trăiește ca urmare a sancțiunilor unilaterale impuse ilegal de unele țări.

Acesta a subliniat necesitatea unei soluționări politice pentru criza din Siria, asigurând revenirea tuturor refugiaților și a persoanelor strămutate intern. De asemenea, el a cerut ajutorul tuturor părților implicate în conflictul sirian, cu privire la următoarele subiecte principale:

1 – Cazul celor doi Arhiepiscopi răpiți din Alep: Boulos Yaziji și Mor Gregorius Youhanna Ibrahim (vezi ARHIVA Lăcasuri Ortodoxe);
2 – Ridicarea sancțiunilor unilaterale ilegale impuse poporului sirian;
3 – Acordarea dreptului de a-și decide propriul viitor, poporului sirian.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.