Mitropolitul Ioan de Korca, ÎN SUȚINEREA FAMILIEI: Egoismul a devenit un fenomen foarte riscant

“Egoismul a devenit un fenomen foarte riscant. Toată lumea se gândește la ea însăși și, dacă vom continua astfel, vom rămâne cu toții singuri, într-un final”.

Aceste cuvinte au fost rostite, între altele, de Mitropolitul Ioan de Korça, din cadrul Bisericii Ortodoxe a Albaniei, adresate participanților la cea de-a cincea tabără de familie organizată în acest an, de această dată în Voskopoja.

Timp de patru zile, mai multe familii albaneze au exersat o mai mare credință în Dumnezeu, prin rugăciune comună, studierea Sfintei Scripturi, pelerinaje la locuri sfinte. Mitropolitul Ioan a vizitat această ultimă tabără din an, vorbindu-le participanților despre familia creștină și despre rolul său important în societate.

Participanții i-au mulțumit întâistătătorului Bisericii Ortodoxe Albaneze, Arhiepiscopul Anastasios, pentru încurajarea întotdeauna a membrilor Bisericii Ortodoxe în a fi activi în societate și, totodată, pentru organizarea unor astfel de activități care ajută societatea albaneză în general și familia albaneză în particular – celula centrală a societății

Programul acestor tabere se bazeaă pe studiul Epistolei Sfântului Apostol Pavel către Efeseni.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.