La ctitoria vestitului Părinte ILARION ARGATU: celor… PESTE 14.000 DE SOLDAȚI UCIȘI ÎNTR-O SINGURĂ NOAPTE

Conform informațiilor oferite de Patriarhia Română, Preasfinţitul Părinte Macarie, Episcopul Europei de Nord, a sfinţit la Sărbătoarea Înălțării Sfintei Cruci, 14 septembrie 2018, un monument dedicat eroilor celui de-Al Doilea Război Mondial, într-un loc în care au murit peste 14.000 de ostaşi români, ruşi şi germani, într-o singură noapte.

Monumentul a fost ridicat în incinta Mănăstirii Brusturi, din judeţul Neamţ, a cărei piatra de temelie a fost sfinţită în anul 1992, la iniţiativa Părintelui Ilarion Argatu şi a fiului său, Pr. Alexandru.

Ilarion Argatu a fost un preot ortodox, renumit duhovnic. La șapte ani de la trecerea sa la cele veșnice, în mai 2006, trupul său a fost deshumat și găsit neputrezit, în comuna Boroaia, acolo unde fusese înmormântat, la cererea sa alături de soția sa, în pronaosul unui sfânt și frumos lăcaș ridicat, cu eforturi inimaginabile, în care a slujit mulți ani ca preot – deși ultimii 19 ani din viață i-a trăit la Mănăstirea Cernica, unde a fost duhovnicul întregii comunități de călugări..

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.