Un GPS pe drumul spre sfințenie – Festivalul Tineretului Ortodox 2018, în Franța

Festivalul Tineretului Ortodox din 2018 va avea loc în perioada 21-23 septembrie, în Jambville, Yvelines, la vest de Paris, ca și în anii precedenți, într-un cadru minunat, după cum informează revista franțuzească Orthodoxie.

Intitulat “Sainteté, quel GPS ?”, festivalul are o prezentare ofiailă exprimată prin câteva cuvinte:

“Omul a fost creat după chipul lui Dumnezeu, suntem fii și fiice ale lui Dumnezeu! Cu toate acestea, de la cădere, suntem păcătoși. Cum să înțelegem coexistența acestor două istorii care par contradictorii? Domnul Iisus este Mântuitorul nostru, El este noul Adam, Care îndepărtează păcatul lumii. Dar, dacă răscumpărarea a fost făcută pe Cruce, de ce păcatul mai există în lume? Ce trebuie să facem? Ce rol jucăm în procesul de sfințire a omului și a lumii?

De-a lungul timpului, mai multe curente de gândire, fie inspirate de religiozitățile orientale, fie susținute de cercetări în psihologia modernă, oferă omului căi diferite de divinizare, în căutarea ‘bunăstării’. Se trece prin diferite căi de conștientizare, ritualuri de purificare, meditație, yoga, dezvoltare personală, coaching, terapii variate, magnetism… lista este lungă!

Care este învățătura pe care Biserica Ortodoxă ne-o poate da pentru a ne ajuta să ne descoperim și a ne călăuzi pe drumul către un om nou?”.

Pagina on-line dedicată evenimentului este: https://jeunesseorthodoxe.fr/

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.