Razvan Bucuroiu, despre a fi tanar, intr-o lume batrana: Pur si simplu, am realizat ca parca am trait doua vieti diferite…

“Este impresionant felul in care, dupa 1989 si-a dirijat viata pentru a fi placuta lui Dumnezeu si pusa in slujba oamenilor!”, acestea au fost cuvintele prin care parohul Bisericii Serban Voda din Bucuresti [https://www.parohiaserbanvoda.ro/] a deschis conferinta sustinuta de Razvan Bucuroiu în splendida biserica din Capitală.

Tema conferintei a fost: A fi tanar, intr-o lume batrana! [https://lacasuriortodoxe.ro/promo/24122-razvan-bucuroiu-in-direct-pe-tv-lacasuri-ortodoxe-duminica-seara-26-noiembrie.html]

Eseistul si publicistul invitat a subliniat, că a încercat, în cadrul conferintei pe care a sustinut-o, sa lamureasca publicul caracterizat de o finete aparte, ce inseamna mai exact, in sens profund, “a fi tanar” si “a fi batran”.

“Batran, in sens bilogic, dar si sufletesc”, a mentionat Razvan Bucuroiu, explicand cum unii ajung sa fie batrani trupeste, iar altii, desi tineri din punct de vedere biologic, sunt batrani sufleteste.Distinctia dintre aceste doua planuri, biologic si duhovnicesc, i-a revenit – ca tema pe care si-a auto-insusit-o si a rezolvat-o pe deplin – renumitului publicist si om de mare valoare, aseara, cand, inca dinainte cu o ora de inceperea conferintei, cei interesati incepusera deja sa-si ocupe cele mai bune locuri. Pr. Dinu Pompiliu, paroh al Bisericii Serban Voda din Bucuresti, anuntase aceasta noua conferinta, in urma cu doar o saptamana, in randul credinciosilor pe care ii pastoreste.

Prezentator si moderator al discutiilor, care de regula insotesc o astfel de conferinta conform regulilor organizatorilor, a fost Dr. teolog Stelian Gombos.

“Cand pomenim numele Razvan Bucuroiu, pomenim 2 reviste de mare calitate: Lumea Credintei [https://www.lumeacredintei.com/] [ https://www.lumeacredintei.com/ [https://www.lumeacredintei.com/] ] si Lumea Monahilor [https://www.google.ro/url?sa=t&rct=j&q=&esrc=s&source=web&cd=1&cad=rja&uact=8&ved=0ahUKEwj35NPP597XAhVLVhoKHUMICogQFggmMAA&url=https://www.lumeacredintei.com/reviste/lumea-monahilor/&usg=AOvVaw0WbyQNiRrVUJKdYgl19z4Z] . Lumea Credintei apare neintrerupt, lunar, din 2003. Lumea Monahilor apare deja de 10 ani.

Cand spunem Razvan Bucuroiu, spunem emisiuni deosebite, pe TVR 1, TVR 2, unde a fost si director” – a afirmat Stelian Gombos, in prezentarea pe care acesta a facut-o invitatului.

“Cand spunem Razvan Bucuroiu, spunem un apologet, un marturisitor, care prin cele 2 reviste si emisiunile realizate si la care a participat, cauta si reuseste sa slujeasca Biserica, poporul, acest neam si aceasta tara, dupa principii sanatoase, riguroase, dupa norme crestine autentice, potrivit unor invataturi sanatoase ale Bisericii si ale lui Dumnezeu, pe care le impliniste in viata domniei sale.

…Un vechi si de cea mai buna calitate prieten al Bisericii”.

Conferinta s-a bucurat de aprecierile si de aplauzele publicului, la cei 54 de ani ai sai, impliniti in urma cu doar cateva zile, Razvan Bucuroiu rezumand, in cateva cuvinte, motivul alegerii temei pe care a dezbatut-o:

“Am realizat brusc, acum putina vreme, ca am trait prima jumatate din viata in comunism, si a doua jumatate in democratie.

Pur si simplu, parca au fost doua vieti diferite. Si, m-am intrebat: cum poti fi tanar, intr-o lume batrana?”

Conferinta, sustinuta aseara intr-o atmosfera extraordinara si “odihnitoare”, modalitate perfecta de a petrece o duminica-seara, a fost raspunsul dat acestei grele si si extrem de complicate intrebari…

[

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.