Alerta cu bomba la Manastirea Sretensky din Moscova. Conferinta Patriarhului nu a fost anulata

Foto: Manastirea Sretensky, la sfintire – Patriarhul Chiril si Presedintele Rusiei, Putin

Ieri, credinciosii au fost evacuați din Mănăstirea Sretenski din Moscova, in urma unei amenințări cu bombă, potrivit cotidianului Izvestia [https://iz.ru/675908/2017-11-27/prikhozhan-evakuirovali-iz-sretenskogo-khrama-v-moskve-iz-za-ugrozy-vzryva] .

La ora evacuarii, in biserica se aflau doar cinci persoane. Acestea au fost evacuate în siguranță și s-au făcut verificări.

Amenințarea nu a facut sa fie anulat programul conferinței “Despre asasinarea familiei imperiale; noi expertize și materiale. Discuție”, care avea loc in Mănăstirea Sretenski, cu participarea Patriarhului Chiril al Moscovei.

“Totul este calm”, declara unul dintre gardieni, pentru RIA Novosti [https://ria.ru/religion/20171127/1509669863.html] , imediat dupa evacuare.

În ultimele luni, a existat un val de atacuri teroriste în intreaga Rusie, în principal la Moscova, care au provocat in total evacuarea a 2,3 milioane de persoane.

Niciuna dintre amenințări, insa, nu s-a dovedit a fi reală.

Licenta foto: Kremlin.ru [CC BY 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.