Dupa atacul din Sinai, Patriarhul ortodox al Alexandriei afirma: Este doar inceputul!

Foto: Patriarhul Teodor II al AlexandrieiLicenta: Kremlin.ru [CC BY 3.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/3.0) or CC BY 4.0 (https://creativecommons.org/licenses/by/4.0)], via Wikimedia Commons

Peste 230 de persoane au fost ucise, zilele trecute, in urma detonarii unei bombe si a unui tir armat deschis asupra multimii aflate lângă o moschee din Egipt, în Peninsula Sinai, la Bir-al Abed, in apropierea localitatii al-Arish.

In urma atacului, Patriarhul ortodox al Alexandriei avea sa declare intr-un mod profetic: “Atacul din nordul Sinaiului, este începutul multor rele în Orientul Mijlociu”

Dupa atacul din Sinai, Patriarhul ortodox al Alexandriei afirma: Este doar inceputul!De atac au fost suspectati militanții jihadiști, islamistii care se rugau acolo si isi faceau rugaciunea pe care o obisnuiau in ziua de vineri facand parte dintr-o confesiune islamista considerata eretica de catre grupările jihadiste: sufismul.

“Inima mea suferă. Atacul din nordul Sinaiului este începutul multor rele din Orientul Mijlociu”, a spus Papa și Patriarhul Alexandriei, Theodoros al II-lea (Teodor), într-un interviu acordat postului de televiziune grecesc ANT1, pe marginea atacului terorist din nordul Sinaiului, care a ucis cel puțin 235 de persoane.

“Sunt foarte îngrijorat. Cu o lună în urmă, am avut marea onoare să-l întâlnesc pe Președintele egiptean și am dezbătut marea nevoie de fratietate.

Acum, ne confruntăm cu o mare problema a ariei Muntelui Sinai. Părinții noștri, mănăstirea noastră și bisericile se află în fața unui semn de întrebare: Ce se va întâmpla mâine?”, a adăugat patriarhul.

“Regret. Ne apropiem de zile foarte dificile. Evenimentele vor avea loc unul după altul”, a spus Primatul, referindu-se la “criza subterană” dintre sufistii islamisti și salafistii islamisti, care iese la iveală.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.