Traditii si cultura gastronomica de pe Valea Tarnavelor

Sibiu, 23 august 2017Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor

Data: 27 august 2017Locație: Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului, Târgul de țarăOrar: 10-18

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor este al IV-lea târg al comunităților rurale , eveniment desfășurat în cadrul programului Târgul de țară. Acest program este destinat promovării și susținerii produselor, dar și culturii gastronomice din satul românesc. În acest scop, 40 de gospodine, producători de produse tradiționale, meșteri, artiști și dansatori din localitatea Valea Viilor, județul Sibiu, se vor afla duminică, 27 august, în Muzeul ASTRA.

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea Târnavelor

,,Gospodinele din Valea Viilor vor face pâine, plăcinte și alte preparate tradiționale, specifice satului românesc autentic. De asemenea, vor fi prezenți producători cu produse tradiționale din lapte de vacă, oaie și bivoliță, produse apicole, legume și fructe. În cadrul evenimentului se vor desfăşura ateliere meșteșugărești interactive de împletituri nuiele, confecționare mături, țesere la războiul de țesut orizontal și brodare costume tradiționale.”, a declarat Raluca Iliuț, muzeograf Muzeul ASTRA

Tradiții și cultură gastronomică de pe Valea TârnavelorVizitatorii vor putea urmări meșterii în timpul muncii lor și vor putea să ceară sfaturi și îndrumări practice în arta obținerii de obiecte utile și de bun gust. Ansamblul Strugurelul Valea Viilor va susține suite de jocuri de pe Valea Târnavelor, acompaniați la taragot de Marin Sicoe și la acordeon de Stoica Vasile. În același cadru, corul Bisericii ortodoxe din localitate va susține un concert de cântece religioase.

Acţiunile Muzeului ASTRA sunt posibile cu finanţarea Consiliului Judeţean Sibiu. Asociatia Lacasuri Ortodoxe este partener media oficial al evenimentului.

Cosmin CălinescuPurtător de cuvânt Muzeul ASTRA Sibiu [https://lacasuriortodoxe.ro/files/arhiva/2017-08/traditii-si-cultura-gastronomica-de-pe-valea-tarnavelor.JPG] [https://lacasuriortodoxe.ro/files/2017/08/24-08-45-35.792059 Targul comunitatilor locale ASTRA]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.