Episcopul de Husi: BOR admite, pentru prima oara, ca este supusa unei campanii agresive a presei

Dar, cu toate acestea, voia presei s-a facut din nou… Astazi, dupa ce au trecut – unii dintre ei cu multe lacrimi – experienta “cazului” Parintelui Cristian Pomohaci, credinciosii Bisericii Ortodoxe Romane sufera in urma unei alte dezamagiri si mai puternice: Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu s-a retras din slujirea de Episcop al Huşilor, iar anuntul a venit, ca si in cazul precedent, tot intr-o zi de vineri.

Episcopul Corneliu s-a retras din slujirea de Episcop al Husilor.Informatia a fost oferita de Biroul de Presă al Patriarhiei Române, care a emis un comunicat, in ultimele ore, in care a explicat: “Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu, deşi se consideră nevinovat, totuşi, pentru pacea şi binele Bisericii, a hotărât să se retragă din slujirea de Episcop al Huşilor şi să rămână în ascultare deplină faţă de Sfântul Sinod”.

Episcopul de Husi: BOR admite, pentru prima oara, ca e vorba despre o campanie agresiva a presei impotriva slujitorilor saiSpre surprinderea credinciosilor ortodocsi, insa, pentru prima oara de la aparitia acestor “cazuri”, Patriarhia Romana recunoaste ca nu a fost si nu este nicidecum vorba despre o campanie binevoitoare a presei laice, de “curatire a Bisericii” (lucru amintit cu foarte mare frecventa), ci de o: campanie “agresivă a unor posturi şi rețele media îndreptată împotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române”.

Declaratia este cu atat mai surprinzatoare cu cat, in toate aparitiile de pana in prezent, pozitia oficiala exprimata de reprezentantii Bisericii Ortodoxe Romane a fost in consonanta cu cea a presei laice antrenata in plina desfasure a campaniei cu pricina.

Cei care inca mai credeau ca lupta s-ar duce cu homosexualitatea, si nu cu monahismul si Biserica, acum se lamuresc…Episcopul de Husi: BOR admite, pentru prima oara, ca e vorba despre o campanie agresiva a presei impotriva slujitorilor saiCa urmare, astazi, in timpul ședinței de lucru a Sfântului Sinod, “s-a luat act cu mâhnire de campania agresivă a unor posturi şi rețele media îndreptată împotriva slujitorilor Bisericii Ortodoxe Române”, afirmandu-se in comunicat mai mult decat atat, ca este vorba despre o actiune efectuata “adesea în complicitate cu unii clerici răzvrătiți”.

Conform reprezentantilor Patriarhiei Romane, campania “produce multă întristare în rândul clerului şi credincioșilor”, dupa ce acestia au fost incurajati sa se bucure de faptul ca Biserica va fi “curatata” de rau prin aceste campanii – in special prin condamnarea asa-zisei “homosexualitati” care ar exista in randul clericilor (ramasa inca nedemonstrata), dar in special in randul monahilor [ https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23826-decizie-pentru-pomohaci-sau-auto-incriminarea-monahismului.html [https://lacasuriortodoxe.ro/manifestari-pro-campanie/23826-decizie-pentru-pomohaci-sau-auto-incriminarea-monahismului.html] ], a caror traire curata (in castitate) bineinteles ca nu mai poate fi inteleasa sau crezuta de lumea de astazi (nici macar credincioasa).

Episcopul de Husi: BOR admite, pentru prima oara, ca e vorba despre o campanie agresiva a presei impotriva slujitorilor sai”Desigur, această atitudine negativă faţă de slujitorii Bisericii trebuie să ne apropie şi mai mult de Iisus Hristos, Arhiereul veşnic şi Capul Bisericii, Cel ce ne îndeamnă, zicând: „În lume necazuri veţi avea, dar îndrăzniţi, Eu am biruit lumea” (Ioan 16, 33) şi ne asigură că nici porţile iadului nu vor birui Biserica Sa (cf. Matei 16, 18)”, se mai arata in comunicatul semnat in ultimele ore de Biroul de Presa al Patriarhiei Romane [ https://basilica.ro/hotarari-ale-sfantului-sinod-privind-situatia-episcopiei-husilor/ [https://basilica.ro/hotarari-ale-sfantului-sinod-privind-situatia-episcopiei-husilor/] .]

Cu toate acestea, insa, Sfântul Sinod a luat decizia aprobarii solicitarii formulate de Preasfinţitul Părinte Episcop Corneliu al Husilor, in pofida nevinovatiei pe care Preasfintita Sa o declama, “şi a decis vacantarea scaunului de Episcop al Huşilor, în vederea alegerii unui nou episcop pentru această eparhie” – marcandu-se prin aceasta un al doilea rezultat pe care a mizat campania agresiva recunoscuta astazi, pentru prima data, de Patriarhia Romana.

Fata de aceasta noua pozitie, presa deja a reactionat, prin titluri precum: – Biserica Ortodoxă Română, în război cu presa. Ce i-a înfuriat pe preoți…[ https://www.antena3.ro/actualitate/religie/biserica-ortodoxa-romana-in-razboi-cu-presa-ce-i-a-infuriat-pe-preoti-428948.html [https://www.antena3.ro/actualitate/religie/biserica-ortodoxa-romana-in-razboi-cu-presa-ce-i-a-infuriat-pe-preoti-428948.html] ]

– Patriarhia intră în RĂZBOI cu presa, după ultimele scadaluri care au zguduit Biserica [ https://www.stiripesurse.ro/patriarhia-intra-in-razboi-cu-presa-dupa-ultimele-scadaluri-care-au-zguduit-biserica_1213893.html [https://www.stiripesurse.ro/patriarhia-intra-in-razboi-cu-presa-dupa-ultimele-scadaluri-care-au-zguduit-biserica_1213893.html] ].

– in care se foloseste, dupa cum era de asteptat, de roadele ispitirii de pana acum, prin care BOR a fost impinsa, chiar si de catre jurnalistii cu inclinatie teologica pe care ii credea apropiati, sa-si “recunoasca” singura si sa-si pedepseasca propriii slujitori (inca nedovediti ca vinovati), Biserica fiind prezentata deja prin fraze de genul: “Cu un preot care întreținea relații sexuale cu minori, un episcop care apare în filme cu caracter pornografic, dar și alte scandaluri care cutremură Biserica Ortodoxă, cei din Sfântul Sinod au ținut morțiș să denunțe o campanie agresivă a presei împotriva slujitorilor Bisericii.”

ISPITIREA:“3. Şi au adus la El fariseii şi cărturarii pe o femeie, prinsă în adulter şi, aşezând-o în mijloc,4. Au zis Lui: Învăţătorule, această femeie a fost prinsă asupra faptului de adulter;5. Iar Moise ne-a poruncit în Lege ca pe unele ca acestea să le ucidem cu pietre. Dar Tu ce zici?6. Şi aceasta ziceau, ispitindu-L, ca să aibă de ce să-L învinuiască.” [vezi pasajul evanghelic integral, aici: https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23883-atac-la-biserica-episcopul-slatinei-si-arhiepiscopul-buzaului-acuzati-in-presa-tot-pe-tema-gay-dupa-cum-era-de-asteptat.html [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23883-atac-la-biserica-episcopul-slatinei-si-arhiepiscopul-buzaului-acuzati-in-presa-tot-pe-tema-gay-dupa-cum-era-de-asteptat.html] ]Si a răspuns Iisus şi le-a zis:15. “Voi judecaţi după trup; Eu nu judec pe nimeni.” (Sfânta Evanghelie după Ioan, 8)

CITESTE si: Vinovat sau nu, Episcopul de Husi va fi si el caterisit [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23881-vinovat-sau-nu-episcopul-husilor-va-fi-si-el-caterisit.html] [ https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23881-vinovat-sau-nu-episcopul-husilor-va-fi-si-el-caterisit.html [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23881-vinovat-sau-nu-episcopul-husilor-va-fi-si-el-caterisit.html] ]

CITESTE si: Atac la Biserica – Episcopul de Husi. Patriarhia Romana anunta ca urmeaza alti 4 clerici [ https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23882-atac-la-biserica-episcopul-de-husi-patriarhia-romana-anunta-ca-urmeaza-alti-4-clerici.html [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23882-atac-la-biserica-episcopul-de-husi-patriarhia-romana-anunta-ca-urmeaza-alti-4-clerici.html] ]CITESTE si: Atac la Biserica. Episcopul Slatinei si Arhiepiscopul Buzaului, acuzati in presa, tot pe tema gay – dupa cum era de asteptat [ https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23883-atac-la-biserica-episcopul-slatinei-si-arhiepiscopul-buzaului-acuzati-in-presa-tot-pe-tema-gay-dupa-cum-era-de-asteptat.html [https://lacasuriortodoxe.ro/politici/23883-atac-la-biserica-episcopul-slatinei-si-arhiepiscopul-buzaului-acuzati-in-presa-tot-pe-tema-gay-dupa-cum-era-de-asteptat.html] ]

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.