Noul Guvern Bulgar a depus juramantul, in fata Patriarhului Bulgar Neofit

Noul Guvern Bulgar a depus jurământul, in aceste zile, în prezența Patriarhului Bulgariei, Neofit. Primul Ministru Boyko Borisov și Miniștrii Cabinetului său au depus jurământul în fata Adunarii Naționale.

Jurmantul a fost depus inaintea Sfintei Evanghelii și a Sfintei Cruci, în prezența Patriarhului Neofit, care a venit in Adunarea Națională însoțit de Mitropolitul Europei de Vest și Centrale al Bisericii Ortodoxe Bulgare, Antonie.

Patriarhul și insotitorii sai au fost, apoi, primiti de către Președintele Parlamentului, Dimitar Glavcev și de Cabinetul său, unde au așteptat inceperea partii administrative a sesiunii.

După prezentarea structurii și componenței Guvernului, Președintele Adunării Naționale l-a invitat pe Patriarhul bulgar la locul de depunere a Juramantului.

Parlamentarii și Miniștrii nou aleși s-au ridicat in picioare la intrarea Patriarhului, in semn de respect. După ce au primit binecuvântarea Patriarhului, noii Miniștri, în frunte cu Primul-Ministru Boyko Borisov, s-au indreptat pe rand catre masa pe care se aflau asezate Sfanta Cruce și Sfanta Evanghelie, și au jurat să respecte Constituția și legile țării și să acționeze în interesul oamenilor.

La ieșirea de la Parlament, pentru mass-media, Patriarhul Neofit a urat noului Parlament, „succes, bucuria de a-si fi îndeplinit promisiunile. Sa ne rugăm pentru succesul lor”.

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.