AURORA PRIZE ii aduce laolalta pe armeni si grec-ortodocsi

FOTO: Ravished Armenia AURORA MartikanyanLicenta de utilizare: By Arthur R. Rice, Campbell Studio 538 Fifth Avenue New York New York, courtesy of the Apkarian and Russell Archives (https://groong.usc.edu/orig/ak-20101220.html) [Public domain], via Wikimedia Commons

La Tronul din Etchmiadzin, Karekin al II-lea, Patriarhul Suprem și Catolicosul tuturor Armenilor l-a primit pe Mitropolitul grec-ortodox Anthimos de Alexandroupolis, din nordul Greciei, si pe Arhimandritul Ireneu, care au călătorit în Armenia pentru a participa la ceremonia de decernare a Premiilor Aurora. Conform unui raport al Bisericii Armene (https://www.armenianchurch.org/index.jsp?sid=3&nid=3482&y=2017&m=4&d=28 [https://www.armenianchurch.org/index.jsp?sid=3&nid=3482&y=2017&m=4&d=28] ), ei au fost însoțiți de Rev. Pr. Khoren Arakelyan, Vicar al Diecezei Armenilor din Grecia.

Mitropolitul Anthimos i-a transmis patriarhului armean calde salutari din partea Preafericitului Ieronim II, Arhiepiscopul Atenei și al întregii Grecii.

Mitropolitul Anthimos a amintit perioadele întunecate din istoria popoarelor armean și grec, observând cu satisfacție că, în ciuda tuturor provocărilor, cele două națiuni cladesc astazi o viață pașnică și prosperă.

La întâlnire a participat si Rev. Pr. Shahe Ananyan, director al relațiilor ecumenice, și Rev. Pr. Isahak Poghosyan, primat al eparhiei armene din Bulgaria.

Premiile Aurora pentru trezirea umanității, reprezinta premii umanitare internaționale anuale, inițiate pentru recunoașterea și exprimarea recunoștinței acelor indivizi sau organizații curajoase care au avut impact asupra păstrării vieții umane și a avansării cauzelor umanitare.

Premiul cel mare este acordat în numele supraviețuitorilor genocidului armean și in semn de recunoștință față de salvatorii lor.

Ceremonia de premiere Aurora are loc anual in Erevan, Armenia, începând cu 24 aprilie 2016.

Laureatul Premiului primește un grant de 100.000 de dolari, precum și posibilitatea de a nominaliza organizații care i-au inspirat munca, pentru un premiu de 1.000.000 $.

Premiul este numit după Arshaluys Mardikyan, care, după ce a supraviețuit genocidului armean, a scăpat din sclavie și a plecat în lume, ajungand în S.U.A. și luandu-si numele de Aurora Mardiganian.

Ea a scris o carte, numită “Ravished Armenia” (foto), care prezintă aceste evenimente groaznice. Această carte a devenit apoi un scenariu pentru filmul în care a jucat Aurora.Timp de mulți ani, acest film a fost popular în Statele Unite și a jucat un rol enorm în sensibilizarea publicului cu privire la genocidul armean. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.