Presedintele Filipine ameninta din nou Biserica Catolica

Președintele Filipine, Rodrigo Duterte, a continuat traditia sa privind provocarea de polemici în discursurile publice, de data aceasta adresandu-se nou-numiților oficiali guvernamentali, joi – adresare in care a atins atat Biserica Catolică, cat și două centre mass-media din țară.

Referindu-se la Biserica Catolica, acesta a avertizat ca in următorii 30 de ani nu va mai exista aceasta religie, conform unui raport Manila Times.

Președintele a susținut că vor iesi, in curand, la suprafata, mai multe asa-zise abuzuri ale instituției, acesta criticand fondurile acumulate de Biserica, afirmand ca acestea ar ajunge in vistieriile preotilor. El a acuzat, de asemenea, Biserica Catolica, “pentru bolile țării“.

Duterte, un catolic, a luat pozitie împotriva Bisericii, după ce aceasta a criticat modul in care conduce războiul impotriva drogurilor (vezi ARHIVA Lacasuri Ortodoxe).

In acelasi discurs, centrele mass-mediei filipineze Daily Inquirer si ABS-CBN au fost, de asemenea, atacate de Duterte prin cuvinte jignitoare. (Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.