PROCESIUNE IN SLOBOZIA, transmisa in direct – astazi, de la ora 14:00. Alte evenimente LIVE

In urmatoarele zile din aceasta Saptamana Luminata a Invierii Domnului, sub obladuirea lui Dumnezeu, a Sfintei Nascatoare de Dumnezeu si a Sfintilor Voievozi, cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei și Călărașilor, o renumita Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului va poposi in Slobozia si va atrage – cu siguranta – mii de credinciosi, atat din eparhie cat si din eparhiile si din orasele invecinate, municipiul aflandu-se la scurta distanta de Capitala.

“În cetatea Sloboziei va veni și va aduce multă binecuvântare pentru credincioșii Eparhiei, Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului de la Mănăstirea Agapia Nouă, din cadrul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei”, se arata intr-un comunicat [https://sf-esc.ro/comunicate-de-presa/13174-procesiune-in-saptamana-luminata.html] emis de Biroul de presa eparhial.

Astfel, din cate ati putut afla din editiile noastre anterioare de stiri (click aici [https://lacasuriortodoxe.ro/turism-pelerinaje/23554-icoana-de-la-agapia-noua-vine-in-slobozia-miercuri-19-apr-procesiune-cu-povatuitoarea-in-tot-orasul.html] ), in perioada 19 – 23 aprilie 2017, va avea loc o serie de manifestări cu ocazia sărbătoririi hramului „Izvorul Tămăduirii” al străvechiului așezământ monahal „Sfinții Voievozi” din Slobozia, aflat sub staretia Pr. Ieromonah Arhim. Rafail (Mit), Exarh al Manastirilor din Eparhie si Vicar Eparhial, dar si initiator al acestui eveniment.

Cu ajutorul lui Dumnezeu, evenimentele desfasurate cu aceasta ocazie in Slobozia vor fi transmise in direct (si/sau oferite ca inregistrari video, dupa caz), cu binecuvântarea Preasfințitului Părinte VINCENTIU, de Agentia de stiri Lacasuri Ortodoxe, acestea putand fi urmarite in programul TV Lacasuri Ortodoxe [https://lacasuriortodoxe.ro/canale-tv” target=“_blank] , prezent pe pagina TV/LIVE a Agentiei de stiri Lacasuri Ortodoxe (click aici) [https://lacasuriortodoxe.ro/canale-tv” target=“_blank] , in paginile Serviciului de presa Lăcașuri Ortodoxe (click aici) [https://www.lacasuriortodoxe.ro” target=“_blank] si ale Retelei web a Episcopiei Sloboziei si Calarasilor (www.sf-esc.ro) [https://www.sf-esc.ro” target=“_blank] – toate protopopiatele si bisericile – cat si in paginile partenerilor nostri.

TRANSMISIUNILE VIDEO IN DIRECT vor fi adaptate la programul anuntat de Biroul de presa eparhial, vizand evenimentele cele mai importante:

– Astazi, MIERCURI, 19 aprilie 2017: – ora 13:45: primirea Icoanei Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului la Catedrala Episcopală, urmată de slujba de Te Deum.

– ora 14:15: procesiune pe străzile Municipiului Slobozia, până la Mănăstirea „Sfinții Voievozi”, unde sfânta icoană va fi depusă într-un baldachin, spre închinare. [TRANSMISIUNEA LIVE va fi efectuata din miscare – in masura in care conditiile meteo o vor permite]- VINERI, 21 aprilie 2017: – ora 9:00: Izvorul Tămăduirii – Sfânta Liturghie Arhiereasca oficiata de PS Episcop Vincențiu.

Icoana Făcătoare de Minuni a Maicii Domnului va rămâne spre închinare până luni, 24 aprilie 2017, orele 10:00, când va fi pregătită pentru întoarcerea la Sfânta Mănăstire Agapia Nouă.

Inainte de plecarea Sfintei Icoane catre Piatra Neamt, insa, DUMINICA, 23 aprilie 2017, in Manastirea Sfintii Voievozi va fi oficiata o noua Liturghie Arhiereasca, de catre Preasfintitul Parinte VINCENTIU, Episcopul Sloboziei si Calarasilor.

În plus, in toată această perioadă, ca bucuria să fie deplină, la Mănăstirea Slobozia se vor săvârși slujbe de Priveghere, Acatistul Maicii Domnului și Taina Sfântului Maslu.

Mai multe amanunte despre preogramul intergal, dar si despre renumita si binecunoscuta Icoana facatoare de minuni a Maicii Domnului “POVATUITOAREA” de la Agapia Noua, puteti afla dand click aici [https://lacasuriortodoxe.ro/turism-pelerinaje/23554-icoana-de-la-agapia-noua-vine-in-slobozia-miercuri-19-apr-procesiune-cu-povatuitoarea-in-tot-orasul.html” target=“_blank] .

Inregistrarile transmisiunilor live efectuate in aceste zile vor putea fi accesate ulterior – in timp real – din pagina NOUTATI VIDEO Lacasuri Ortodoxe (click aici) [https://lacasuriortodoxe.ro/video-noutati” target=“_blank] – o pagina care va tine la curent, zilnic, cu toate noutatile video ortodoxe publicate atat in tara cat si in strainatate.

(Lăcașuri Ortodoxe)

Lăcașuri Ortodoxe
Din decembrie 2006, Ortodoxie, Tradiție și Meșteșug: informări, articole, dezbateri, traduceri, transmisiuni live. Organizație non-profit care inițiază proiecte în sprijinul credincioșilor.
Puteți citi paginile rețelei web Lăcașuri Ortodoxe în sistem gratuit privat, accesul fiind destinat EXCLUSIV abonaților prin email.